Ismered a viccet, amiben Robert Downey Jr., Tom Cruise, Jeff Goldblum, Ewan McGregor és Lucas ül egy asztalnál?

Most már bárki összehozhatja ezt egy kis deepfake trükkel, és még csak a fenti sztárokat sem kell leszerződtetnie hozzá!

Szintet lépett a deepfake, az az egyszerre mulatságos és rémisztő XXI. századi technológia, amit mi is sokszor bemutattunk már itt a Port.hun! A dolog lényege, hogy fogunk egy filmrészletet, megkeressük hozzá egy sztár jól ismert fizimiskáját, és utasításba adjuk a számítógépnek, hogy addig-addig nézegesse ezt a kettőt, miközben bonyolult algoritmusokkal számolgat (ez a rész a deep neural network a deepfake szóban), míg a végén ki nem köp egy vicces kamuvideót (ez a része a fake), amiben már egy másik sztár csinálja azt, amit korábban a kollégája. A celebek kamupornóin túl ez a technológia többek között olyan mókás jeleneteket szült eddig, mint Nicolas Cage Bond-videójaa megfiatalított Harrison Ford a Solo trailerében, Jim Carrey kiakadása a RagyogásbanKeanu Reeves a Forrest Gumpban, Will Smith a Mátrixban vagy a Mel Gibsonra kicserélt Tom Hardy a Mad Max 4-ben. Olyat viszont eddig még nem nagyon csinált senki, amit most a Collider csapata!

Nem is egy, hanem rögtön öt ember fejét cserélték ki egy videóban egy-egy ismert hollywoodi sztár arcára, azt a látszatot keltve, mintha a műsorvezető együtt kvaterkázna a szerkesztőségben egy bögre kávé mellett Robert Downey Jr.-ral, Tom Cruise-zal, Ewan McGregorral, Jeff Goldblummal és George Lucasszal!!!

A végeredmény fenomenális lett! Íme a kerekasztal-beszélgetés, ahol a hírességek valójában sosem beszélgettek a Juassic Parkról, a streaming platformok előretöréséről, Geena Davisről és a Scorsese Vs. Marvel-ügyről:

A kamu celebek egyébként még arra is ügyeltek, hogy hitelesen leutánozzák az adott sztár hangját és gesztusait. Egyedül talán csak ott lóg ki a lóláb, amikor távolról mutatja a kamera az egész díszes kompániát, vagy amikor „Robert Downey Jr.” oldalt fordítja a fejét, és látszik, hogy más bújt a bőrébe (illetve azért a kamu-Lucas is lehetett volna pocakosabb)... Az ál-Ewan McGregor viszont képben és hangban is pont ugyanolyan, mint az igazi! (via Collider)