Ismét előkerül az ikonikus fűrész a kulthorror rebootjában

A Spiral előzetesében ezenkívül Samuel L. Jackson is felbukkan, és az F betűs szót ugyan nem emlegeti, de egy „motherfucker”t és egy „shit”-et azért hallhatunk tőle.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az új Fűrész meglepő módon az eddig inkább komikusként ismert Chris Rock nevéhez köthető: ő a forgatókönyvíró, az egyik executive producer és az egyik főszereplő is. Az amerikai mozikban május 15-én bemutatandó horrorhoz a Lionsgate Movies most nyilvánosságra hozta az első előzetest – és ez alapján a film kifejezetten igényesnek ígérkezik (főleg az utolsó Fűrész folytatásokkal összehasonlítva).

A teljes címén Spiral: From the Book of Saw-ban, a több Fűrész részt is jegyző Darren Lynn Bousman rendezésében Zeke Banks nyomozót ismerhetjük meg, aki egy köztiszteletnek örvendő veterán (Samuel L. Jackson) árnyékában dolgozik, miközben próbálja bevezetni a rendőri munkába újonc partnerét (Max Minghella).

Hőseink legújabb gyilkossági ügye egy rendőrkollégát érint, ami csak az első a sorban, hiszen kegyetlen rendőrgyilkosságok következnek, amelyek megoldása a múltban gyökerezik – a nyomozás során pedig Zeke alaposan belekeveredik a gyilkos morbid játékába. A film címe egyébként természetesen az egész franchise-t végigkísérő piros-fehér spirálmotívumra utal, ami legtöbbször a félelmetes tricikliző babán, Billyn látható.

„Ami azt illeti, én már láttam egy nyers verziót az új Fűrészből. És ez a film még mindig a Fűrész…

Véres, félelmetes, de itt-ott felbukkan benne némi humor. De nem alakítottuk át egy Horrora akadva epizóddá, ez továbbra is a Fűrész” – szögezte le nemrégiben Chris Rock a Spiralról.


(via NME)