Ismét szokatlan szemszögből láthatjuk a Királyt

Megérkezett az első teljes hosszúságú előzetes Sofia Coppola Priscilla című életrajzi filmjéhez, amely Priscilla és Elvis Presley közös életét mutatja be, a fiatal nő nézőpontjából.

Még csak bő egy év telt el Baz Luhrmann Elvis című nagyszabású életrajzi filmje óta (ami elég szokatlan módon nem maga a Király, hanem az őt csúnyán átverő és kihasználó menedzsere, Tom Parker „ezredes” szemszögéből ábrázolta, hogyan jutott a csúcsra, majd bukott el Elvis Presley), és máris érkezik egy újabb rendhagyó Presley-életrajz.

Sofia Coppola (Öngyilkos szüzek, Elveszett jelentés, Marie Antoinette, Csábítás) Priscillája az énekesnél sokkal fiatalabb felesége, a megismerkedésükkor még csak tinédzser korú Priscilla Presley nézőpontját teszi magáévá, akit a korábban többek közt az Easttowni rejtélyek című HBO-sorozatban látott Cailee Spaeny alakít, az első kritikák szerint elképesztően. Elvist pedig egy másik HBO-sztár, Jacob Elordi formálja meg (őt az Eufória című szériában láthattuk).


A film szeptember elején a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozott be (ahol igen jó kritikákat kapott), hivatalos amerikai premierjére pedig november 3-án kerül sor.

A magyarországi bemutatóról sajnos még nem tudni semmi közelebbit, de kizárt, hogy egy ekkora durranásnak ígérkező produkciót ne hoznának be a forgalmazók valamilyen formában.

Korábban a rendező új munkáját 2006-os művéhez, a Marie Antoinette-hez hasonlította, hiszen Priscilla az uralkodóhoz hasonlóan szintén már tinédzserként végigjárta a fiatal női lét minden szakaszát, méghozzá igen felfokozott körülmények között. Coppola arról is beszélt, miért nem zavarja, hogy alkotása időben ilyen közel jön ki a Luhrmann-féle Elvishez: szerinte abban Priscilla szinte csak mellékszereplőként jelent meg, az ő filmje viszont Priscilla Presley Elvis and Me című memoárja alapján készült.


(via SlashFilm, 24.hu)

 

Olvasd el az Elvisről írt kritikánkat!

Az Elvis nyomokban Elvist tartalmaz

Luhrmann életrajzi filmjében maga a Király néha háttérbe szorul, de ettől még zenés látványosságként prémium minőségű a produkció, főszerepben egy kiváló Austin Butlerrel.

Tovább