Itt van Hajdu Szabolcs új filmjének az előzetese!

A március 14-én érkező Kálmán-nap plakátot is kapott.

Hajdu Szabolcs kapcsolati trilógiája második darabjának cselekménye szerint Kálmánhoz és Olgához vendégségbe érkezik Levente és Zita. A két negyvenes páros Kálmán névnapját készül megünnepelni, de az egyre sűrűsödő koccintások mentén gyorsan felsejlenek a már nehezen titkolható párkapcsolati nehézségek.

Míg az Ernelláék Farkaséknál című filmben a konfliktusok a gyermeknevelés körül forogtak, a szintén a színpadról a filmvászonra kerülő Kálmán-napban az intimitás és a szexualitás hiányából fakadó feszültségek és morális dilemmák kerülnek a középpontba. A történet megtévesztően egyszerű és hétköznapi, amit az apró részletek tesznek lenyűgözővé.


A Kálmán-napban Hajdu Szabolcs, Tóth Orsi, Földeáki Nóra, Szabó Domokos és Gelányi Imre játszanak. A rendezésen és a forgatókönyvön kívül a zene is Hajdu Szabolcs munkája, aki a film producerei teendőit is magára vállalta, Prikler Mátyással és Jim Starkkal együtt. Az operatőr Bántó Csaba volt. A független alkotás a Látókép Ensemble, az MPhilms és a Stark Sales produkciójában készült, létrejöttét a Szlovák Audiovizuális Alap, illetve számos magyarországi egyéni és civil közösség támogatta.

A film előzetesét annak készítője, Bouandel Doraya a következőképpen mutatja be: „Miközben mindenki csak mondja a magáét, és alig várja, hogy megkapja a megfelelő figyelmet és szeretetet, elfogy egy üveg pálinka,

a dráma pedig ott bújik valahol a harmadik és negyedik feles között”.

A szintén most nyilvánosságra hozott plakátot Góg Emese grafikus készítette.

 

A trilógia első darabjáról szóló kritikánk

Váratlan vendégek - Ernelláek Farkaséknál kritika

A címbéli Ernella a szintén címbéli Farkas sógornője, aki férjével és lányával az éjszaka közepén toppan be szállásért és egyebekért, hogy aztán ki se lehessen tenni. Róluk szól Hajdu Szabolcs új filmje.

Tovább

 

(via Budapest Film)

 

Forrás: Budapest Film