Jack Black ifjúsági horrorja új előzetest kapott

A gyerekeknek szóló gótikus fantasy főszereplői Black mellett nem kisebb sztárok, mint Cate Blanchett és Kyle MacLachlan.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a The House With a Clock In Its Walls (John Bellairs sötét mesekönyvének adaptációja) egy tízéves árva fiú, Lewis története, aki nagybátyjához, Jonathanhez kerül (őt játssza Jack Black) egy régi, düledező házba, amelyben, úgy tűnik, mintha egy szív dobogna.

Miután Lewis véletlenül felébreszti a holtakat, az álmos kisváros felbolydul, és boszorkányok és varázslók titkos világává válik. Ebben a világra szóló küzdelemben a nagybácsin kívül a Cate Blanchett alakította jóságos boszorkány lesz még a fiú segítségére, Kyle MacLachlan pedig egy ellenséges varázslót formál meg.

A horrorfilmes Eli Roth (Kabinláz, Motel 12.) rendezésében készült alkotás legutóbbi előzetese óta a jelek szerint stratégiát váltottak a film marketingesei, hiszen az új trailer egy az egyben olyan, mintha a Harry Potter-jelenséget akarnák meglovagolni.

Az aláfestő zene, a hangulat, a gyerek-és a varázsvilág keveredése, az egymás ellen forduló varázslók és boszorkányok csatája, de még a feliratok betűtípusa is a Potter-mozikat idézi. De ne ítélkezzünk, hátha még valami jó is kisülhet mindebből – szeptember 21-én (a film amerikai premierjekor) kiderül…


(via Independent)