James Franco bevallotta, hogy szexfüggő

A színész most először szólalt meg részletekbe menően az évekkel ezelőtt felmerült üggyel kapcsolatban, és elismerte, hogy igaz, amivel korábban vádolták: rendszeresen lefeküdt saját diákjaival.

A kényes témáról az Ananász expressz és a 127 óra 43 éves sztárja a The Jess Cagle Podcast szerdai adásában mesélt, azt állítva, hogy az általa korábban vezetett színiiskolában többször került szexuális kapcsolatba diákjaival, ami „helytelen volt”. Hozzátette ugyanakkor, hogy a képzést természetesen nem azért indította, hogy „nőket csábítson el”.

„Gondolom, akkoriban úgy éreztem, hogy ha konszenzuális a dolog, akkor oké.

Azokban az időkben nem gondolkodtam épp a legjózanabbul”

– tette hozzá, és azt is elárulta, hogy az elmúlt években keményen dolgozott azon, hogy megfelelő módon viselkedjen az ilyen helyzetekben.

Forrás: Andrew H. Walker / Getty Images


Franco vallomása közel négy évvel azután érkezett, hogy a Los Angeles Times megírta: öt nő vádolja azzal a színészt, hogy helytelen módon közeledett hozzájuk szexuálisan. 2019 októberének végén két érintett be is nyújtott egy civil keresetet a sztár ellen, amelyből az derült ki, hogy a férfi

a ma már nem üzemelő iskolában kihasználta a feltörekvő színészhallgatókat, ezenkívül helyzetével visszaélve rávette őket, hogy – a képzés keretében – számukra kényelmetlen explicit szexjelenetekben szerepeljenek.

A jogi eljárás idén azzal zárult, hogy James Franco 2,2 millió dolláros kártérítést fizetett a felpereseknek.

A podcastben a színész egyúttal arról is beszélt, hogy egészen fiatal éveitől kezdve fennálló alkoholbetegségétől való megszabadulása után 2016 óta próbál kigyógyulni szexfüggőségéből.

„(A szex) nagyon erős drog. Több mint 20 éve vagyok rákattanva.

Az alattomos része a dolognak, hogy a segítségével mindvégig sikerült távol tartanom magam az alkoholtól” – vallotta be Franco. „Nem akartam senkit sem bántani” – tette hozzá a sztár, aki az őt ért vádak óta állítása szerint sokat dolgozott azon, hogy megváltozzon.


(via The Guardian)