Még 6 sztár, aki bevállalta a teljes meztelenséget

Múltkori cikkünk után újabb hős színészeket találtunk, akiknek volt merszük pucérra vetkőzni a kamera előtt. Annak is utánajártunk, vajon mi motiválta őket. Sajnos nem mindegyik történet túl vidám...

Jennifer Lawrence – Vörös veréb (2018)

2014-ben nagy port vert fel, hogy több hollywoodi hírességnek egy hackertámadást követően kiszivárogtak a felhőbe mentett intim fotói. Az áldozatok között volt Jennifer Lawrence is, akit ez a gusztustalan tolvajlás annyira traumatizált, hogy úgy érezte, sosem fog felgyógyulni a megaláztatásból, és emiatt hezitált, hogy elvállalja-e a Vörös veréb című film főszerepét. A film a kommunista Szovjetunió kémhálózatában fegyverként használt szexualitásról szólt,

és miközben a színésznőnek nagyon tetszett a forgatókönyv, a hangsúlyos meztelen jelenetek miatt majdnem nemet mondott a felkérésre.


Lawrence végül pont amiatt döntött úgy, hogy megcsinálja a filmet, hogy visszavegye az irányítást, és ezúttal nála legyen a kontroll egy hasonló, az intimitást érintő szituációban. „Rájöttem, hogy hatalmas különbséget jelent, hogy megvan-e a konszenzus vagy sem. Szóval a forgatás első napján odamentem, és megcsináltam.

És erősnek éreztem magam, mintha visszanyertem volna valamit, amit elvettek tőlem.

Újra az enyém volt (a testem feletti rendelkezés), és művészetté alakítottam” – nyilatkozta a 60 Minutes című hírműsornak a sztár, aki azt is elárulta, hogy a rendező, Francis Lawrence személye miatt is bizakodó volt azt illetően, hogy a szóban forgó képsorok ízlésesen lesznek megvalósítva, hiszen korábban már három Éhezők Viadala-filmen is együtt dolgoztak.


Margot Robbie – A Wall Street farkasa (2013)

A Jordan Belfort tőzsdei ügynök valós történetén alapuló életrajzi filmben a főhős feleségét, Naomit alakító, akkor még kezdő és ismeretlen Margot Robbie-nak volt néhány meztelen jelenete, amelyektől Jennifer Lawrence-hez hasonlóan tartott egy kicsit. Mivel azonban a művet nem kisebb név rendezte, mint Martin Scorsese, ez némi-nemű bizalmat jelentett a számára.

„A menedzserem is azt mondta, hogy ha valamikor muszáj meztelenkedni, akkor arra ő a megfelelő rendező”

– mesélte Robbie viccelődve a The Telegraph-nak.


Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a csábítási jelenetben Scorsese felajánlotta a megszeppent színésznőnek, hogy ha jobban szeretné, vegyen fel egy köntöst,

de Robbie úgy érezte, az nagyon karakteridegen lenne.

„Naominak pont az a lényege, hogy a teste az egyetlen valutája ebben az anyagias világban, szóval amikor Marty kedvezni akart nekem ezzel a köntösös lehetőséggel, úgy voltam vele, hogy »nem, meztelennek kell lennem, hiszen Naomi ezzel kiteríti az asztalra a lapjait«” – magyarázta a sztár.

 

Korábbi meztelenkedő sztárjaink

6 sztár, aki bevállalta a teljes meztelenséget

Összeszedtünk fél tucat bátor színészt, akiknek volt merszük pucérra vetkőzni a kamerák előtt – és azt is kiderítettük, miért vállalták a sokak számára elrettentő feladatot.

Tovább

 

Salma Hayek – Frida (2002)

A Frida Kahlo mexikói festőművészről szóló életrajzi film igazi szerelemprojekt volt Salma Hayek számára, aki a címszerepen kívül az egyik producere is volt az alkotásnak. Hatalmas balszerencséjére azonban a másik producer Harvey Weinstein volt, akinek viselt dolgait azóta leleplezték. Az ügy 2017-es kipattanásakor Hayek is írt egy cikket a The New York Timesba, amelyben elmesélte, hogy a Frida forgatása közben,

Weinstein őt is folyamatosan zaklatta szexuálisan, és amikor rendre ellenállt, retorzióként a szexuális ragadozó producer elkezdett lehetetlen gyártási követeléseket támasztani.

Forrás: UIP-Duna Film


Már öt hete zajlott a forgatás, amikor Weinstein azzal fenyegette meg Hayeket, hogy leállítja a produkciót, hacsak a színésznő nem vállal el egy meztelen jelenetet egy másik színésznővel. A sztár végül a film kedvéért belement a dologba, de annyira megviselte, hogy kisebb ideg-összeroppanást kapott. „A testem elkezdett kontrollálatlanul remegni, kapkodtam a levegőt, és nem tudtam abbahagyni a sírást. Akik nem tudtak róla, hogy mi történt előtte köztem és Harvey között, azokat alaposan meglephettem ezzel. És hogy tisztázzam a dolgokat:

mindez nem azért történt, mert egy másik nővel kellett meztelenkednem, hanem azért, mert Harvey Weinstein előtt kellett meztelenkednem.

De ezt akkor nem mondhattam el nekik” – mesélte a szomorú esetről Hayek.


Jessica Chastain – Jelenetek egy házasságból (2021)

A meztelen jelenetekkel kapcsolatos dilemmákat a színészek esetében nagyban megkönnyíti, ha olyan partnert kapnak, akivel régóta ismerik egymást, és akiben megbíznak. Ez történt Jessica Chastain és Oscar Isaac esetében is, akik a Jelenetek egy házasságból című HBO-sorozatban játszottak házaspárt,

és addigra már több mint húsz éve ismerték egymást,

hiszen főiskolára is együtt jártak, és forgattak is együtt a szériát megelőzően. Mivel az alkotásban többször került sor szexre a főhősök között, a színésznőnek értelemszerűen nem egyszer kellett meztelenkednie a cselekmény során.

Forrás: HBO


Chastainnek viszont az volt a feltétele, hogy csak akkor hajlandó levetkőzni teljesen meztelenre, ha partnere is megteszi ugyanezt. „Azt mondtam már a legelején Hagainak (Hagai Levi író-rendező – a szerk.), hogy nekem semmi bajom a meztelenséggel, de minden egyes testrészemért cserébe, amit le kell meztelenítenem, kérek egy pucérkodást a kisképernyőn Oscartól. Szóval amikor volt egy zuhanyzós jelenetem a második epizódban, ahol látszott az egész testem, utána a nézők láthatták az övét is.

Azt akartam, hogy legyen egy egyensúly ebben a dologban”

– magyarázta döntését a sztár a The View című talkshow-ban.

 

A sorozatot sajnos kifejezetten utáltuk

Ilyen házasság csak papíron létezik

Hamarosan a végéhez ér a Jelenetek egy házasságból című házastársidráma-sorozat az HBO GO-n. Megnéztük, hogy tényleg annyira jó-e, amennyire rajong érte a kritika, vagy ez is csak egy újabb remake.

Tovább

 

Michael Fassbender: Shame – A szégyentelen (2011)

Steve McQueen 2011-es erotikus pszichológiai drámájában egy Brandon Sullivan nevű szexfüggő férfit követhetünk, akit Michael Fassbender formált meg. A színésznek rengeteg meztelen jelenete volt a filmben, hiszen

számos rendkívül nyíltan ábrázolt ágyjelenetben láthattuk.

Ez a terep persze nem volt teljesen ismeretlen Fassbender számára, mivel a rendező előző, 2008-as filmjében, az Éhségben is volt, hogy anyaszült meztelenül kellett megjelennie – csak ott bárminemű szexuális tevékenységtől függetlenül, a kiszolgáltatottságot szimbolizálandó.

Forrás: Budapest Film


Amikor a sztárt a Reuters arról kérdezte, hogy nem aggódott-e, hogy pucéran kellett mutatkoznia ebben az ún. „művészpornó”-ban, Fassbender a következőt válaszolta. „Nem, egy cseppet sem, hiszen tudtam, hogy itt a szex nem azt a célt szolgálja, hogy felizgassa a nézőket, vagy hogy az alkotók kizsákmányolják a testemet, hanem

ez a legegyszerűbb módja, hogy bejussunk Brandon fejébe,

és megtudjuk, mi zajlik ott.” A színész később a The Hollywood Reporternek azt is elárulta: az is sokat segített szégyenlőssége legyőzésében, hogy nagyon kevés pénzből és nagyon gyorsan kellett forgatni (25 nap volt az egész filmre), így nem volt idő totojázni a jelenetek előtt.


Evan Rachel Wood – Mildred Pierce (2011)

Jennifer Lawrence-hez és Margot Robbie-hoz hasonlóan a fiatal színésznőnek is majdnem az inába szállt a bátorsága az HBO minisorozata forgatásakor – de szerencsére volt egy mentora, aki a segítségére sietett: sorozatbeli partnere, a szériában az anyját alakító Kate Winslet, akinek addigra (és azóta is) volt már némi tapasztalata a meztelen jeleneteket illetően, hiszen a számára a világhírt meghozó Titanicban is volt egy híres pucérkodása.

Szóval Wood már majdnem ott tartott, hogy visszamondja a vetkőzős jelenetét, amikor érkezett pár bátorító szó Winslettől, akire egyébként mindig is felnézett, sőt, a rajongója volt.
Forrás: HBO


„Kate a legerősebb, legbátrabb nők egyike, akivel valaha is találkoztam. És annyira magabiztos a testével kapcsolatban, annyira elfogadja olyannak, amilyen, hogy már ez önmagában vonzóvá teszi. Szóval amikor teljesen meztelenül kellett mutatkoznom a kamera előtt, és majdnem meggondoltam magam, ő segített megfelelő perspektívába helyezni nekem a dolgokat. És annyira igaza volt,

szóval nagyon örülök, hogy hallgattam rá, és végül megcsináltam”

– nyilatkozta a színésznő, aki azt is elárulta, hogy Winslettel még koccintottak is annak örömére, hogy megvolt ez a kis mérföldkő a karrierjében. „Ott várt utána egy itallal, és ittunk az első teljesen meztelen jelenetemre. Na nem mintha annyira igyekeztem volna utána többet is csinálni” – viccelődött Wood.

 

Winsletnek szerencsére azóta sem változott a hozzáállása

 

(via Looper)