Mégis elveszik a nemi erőszakkal vádolt rendezőtől a Red Sonját

Egy pár hónapja még úgy volt, a több férfi által is szexuális zaklatással és pedofíliával vádolt Bryan Singer rendezheti a Vörös Szonja remake-jét, most mégis lecserélik. Már meg is van az új rendező.

„Meg tudom különböztetni a hamis hírek vezérelte döntéseket a valódi helyzettől. (…) Amerikában ugyanis az emberek addig ártatlanok, amíg az ellenkezőjét be nem bizonyítják róluk”

nyilatkozta még januárban Avi Lerner, a Vörös Szonja című 1985-ös Arnold Schwarzenegger – Brigitte Nielsen-film remake-jét gyártó Millennium Films vezetője.

Azóta megváltozhatott a véleménye, mert februárban a cég bejelentette, hogy elhalasztják a forgatási munkálatokat, a legújabb hírek pedig arról szólnak, hogy eltávolították a projekt éléről Bryan Singert, akit négy férfi vádol szexuális zaklatással (az állítások szerint van, akit fogdosott, van, akit meg is erőszakolt, és az esetek történtekor mindegyikük 18 éven aluli volt). Egyik áldozatával a direktor nemrégiben meg is állapodott, bár állítólag ez nem bűnössége elismerése miatt, pusztán anyagi megfontolásból történt (erről itt írtunk korábban).

Bryan Singer. Forrás: Jason LaVeris / FilmMagic / Getty Images

 

Lerner most egy zseniális húzással úgy próbálja szalonképessé tenni a #MeToo mozgalom utáni Hollywoodban a Red Sonja projektet, hogy új forgatókönyvíró-rendezőnek azt a Jill Solowayt kérte fel, aki leginkább a transzneműség témáját körüljáró Transparent című sorozat ötletgazdájaként ismert, és ebben a minőségében ő volt az, aki kirúgta a szériából a főszereplő Jeffrey Tambort, akit a stáb tagjai közül többen helytelen viselkedéssel és zaklatással vádoltak.

Az eredeti Vörös Szonja. Forrás: port

 

Jill Soloway egyébként nem bináris neműként definálja magát, ami azt jelenti, hogy az illető személy egyik nemhez tartozónak sem érzi magát, vagy épp mindkét nemhez tartozóként, esetleg a kettő közti átmenetként éli meg a nemiségét. A Millennium Films így abszolút a tolerancia szószólójának szerepében tetszeleghet – persze Soloway emellett szerencsére többszörös Emmy-nyertes alkotó, és a Transparenten kívül olyan nívós műsorokban működött még közre, mint például a Sírhant művek.

Ami pedig a Vörös Szonja remake-et illeti: a Millennium már 2008 óta próbálja nyélbe ütni a dolgot: akkor még Robert Rodriguez volt a rendező, és Rose McGowan lett volna a címszereplő, de ez a verzió nem valósult meg, így minden bizonnyal új színésznőt fognak választani. Az események eztán csak 2018 szeptemberében pörögtek fel, akkor jelentették be ugyanis Singer csatlakozását. Remélhetőleg több rendezőcsere nem lesz, és végre megvalósulhat a sokak által várt reboot.


(via Variety)