Megvan, kik alakítják a Queen tagjait az együttesről szóló filmben

Rami Malek bújik Freddie Mercury bőrébe, míg Roger Taylort Ben Hardy alakítja majd.

Rami Malek a Mr. Robot című sorozatból lehet ismerős: 2016-ban Emmy-díjat nyert a legjobb férfi főszereplőnek járó alakításért a drámai tévésorozatok kategóriájában. A színészt Golden Globe-ra is jelölték, bár nem ő vitte el a díjat, viszont a sorozat megkapta tavaly a legjobb drámai sorozatért járó elismerést.

Rami Malek a Mr. Robotban

 

Ben Hardy, aki Roger Taylort alakítja majd, a már 1985 óta futó EastEnders című angol sorozatban szerepelt 2013-tól 2015-ig.

 A Queen együttes történetét feldolgozó film már hosszú ideje tervben van, korábban Freddie Mercury szerepére Sacha Baron Cohen is esélyes volt, de végül elképzelésbeli különbségekre hivatkozva mégsem őt választották. A film ötlete 2010-ben merült fel, ekkor még olyan nevek is szóba jöttek az elhunyt énekes szerepére, mint Daniel Radcliffe vagy Ben Whishaw.

 

 

A napokban Hardy szereplését erősítették meg: őt tavaly az X-Men – Apokalipszisban láthattuk, és a Queen-film castingosai itt figyeltek fel rá. Pár próbaforgatást követően rá is bólintottak, így egyre nagyobb a valószínűsége, hogy valóban ő alakítja majd Roger Taylort. A színész már el is kezdett ismerkedni a dobolással, és dobórákat vesz.

Brian May, az együttes mindenese korábban azt nyilatkozta, hogy a film akár 2018-ra is készen lehet. Ekkor árulta el azt az információt is, hogy Freddie Mercury lábát amputálni kellett az AIDS-szel való küzdelme utolsó stádiumában.


Az együttes azonban még létezik és koncertezik: most éppen Észak-Amerikában turnéznak, az énekesi pozíciót Adam Lambert tölti be.

via NME