Minden, amit Kevin Costner új westernjéről tudni lehet

Most derült ki a monumentális, két részre bontott Horizon: An American Saga premierdátuma – de sok minden mást is lehet már tudni a sztár közelgő alkotásáról.

A Horizon hosszú évek, sőt évtizedek óta Costner szerelemprojektje: egészen pontosan 1988 óta próbálja megvalósítani – s miután távozott Yellowstone című sorozatából, végre lehetősége nyílt rá. Olyannyira, hogy a két részletben érkező filmhez máris bejelentettek három folytatást is. De egyelőre koncentráljunk az első produkció(k)ra, és lássuk, mi mindent lehet eddig tudni a Horizon: An American Sagáról!

Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

Mikor mutatják be?

Az első rész 2024. június 28-án, a második pedig augusztus 16-án kerül az amerikai mozikba. Szóval aki már egészen 1988 óta követi a projekt sorsát, annak számára végre elérhető közelségbe került az alkotás, amelynek egyébként

Kevin Costner nemcsak a főszereplője, hanem a rendezője, társ-forgatókönyvírója és egyik producere is lesz.


Hol lesz látható?

A Horizon a Warner Bros., azon belül is a New Line Cinema berkeiben készül, és a stúdió ígérete szerint első körben kizárólag a mozikban debütál. Ahogy lejár a szokásos forgalmazási „ablak”, azaz nagyjából három hónappal később az alkotás minden bizonnyal felkerül a Warner streamingoldalára, a Maxra (lánykori nevén HBO Max).

Szóval ha nálunk esetleg nem hoznák be mozis forgalmazásra, az HBO Maxon szinte biztosan láthatjuk majd.

 

Még több Kevin Costner

Kevin Costner 10 legjobb alakítása

Ma ünnepli 66. születésnapját Kevin Costner, Hollywood egyik ikonikus színész-rendezője, ennek örömére összeszedtük a 10 legjobb alakítását, időrendi sorrendben.

Tovább

 

Van már előzetese?

Habár a teljes hosszúságú trailerre még várnunk kell, a Warner Bros. Discovery az X-en (korábban Twitter) a napokban nyilvánosságra hozott egy 42 másodperces kis kedvcsinálót, amelyben először a film helyszínéül szolgáló pompázatos sziklás-sivatagos tájat csodálhatjuk meg, majd a premierdátumokat és a lenyűgöző szereposztást láthatjuk, végül azt, ahogy Kevin Costner belovagol a képbe, majd háromszor a kamera felé lő. Mindezt bombasztikus zenével aláfestve.


A szereposztás

Ahogy az a fenti teaserből is kiderül, a Horizon: An American Sagának elképesztő a szereposztása. Costner oldalán játszik majd benne Jena Malone, Sienna Miller, Sam Worthington, Abbey Lee (Mad Max – A harag útja), Giovanni Ribisi, Will Patton, Kathleen Quinlan, Luke Wilson, Isabelle Fuhrman (Az árva), Thomas Haden Church, Jamie Campbell Bower (a Stranger Things Vecnája), Michael Rooker (A galaxis őrzői), Angus Macfadyen (A rettenthetetlen), Danny Huston és még sokan mások – akik közül vélhetően többen visszatérnek a folytatásokban is.


Miről fog szólni?

A Horizon cselekménye egy 15 éves periódust ölel fel, az 1861 és 1865 között zajló amerikai polgárháborút megelőző és az azt követő időszakból. Habár hivatalos tartalomleírás még nem áll rendelkezésre, Costner eddigi nyilatkozataiból össze lehet rakni, hogy az eposzi léptékű produkció Amerika nyugat felé való terjeszkedését mutatja majd be, amely folyamat

tele volt veszéllyel és cselvetéssel,

hiszen a területfoglalók egyrészt a természettől, másrészt az őslakosoktól vették el a földet, nem ritkán nem pusztán elszántságról, de kegyetlenségről téve tanúbizonyságot.

 

Még több western Kevin Costnerrel/Kevin Costnertől

10 dolog, amit lehet, hogy nem is tudtál a Farkasokkal táncolóról

Kevin Costner két Oscar-díjat is kapott érte, ez volt a rendezői bemutatkozása és nagyon sok saját pénzt tett a filmbe a kasszasiker reményében.

Tovább


„A Horizon ennek az utazásnak a történetét meséli el

kendőzetlenül és részletekbe menően,

kiemelve azokat a szempontokat és következményeket, amelyek a karakterek életre és halálra szóló döntéseiből származnak” – mondta művéről az alkotó.


(via Collider)