Nálunk is bemutatják a Johnny Depp nagy visszatérését jelentő filmet

A balhés sztár XV. Lajosként tér vissza a vászonra egy francia alkotásban.

Ahogy arról idén májusban, a még javában zajló Johnny Depp kontra Amber Heard per alatt mi is írtunk, a 2020 óta Hollywoodban feketelistán szereplő színész szerepet kapott a francia forgatókönyvíró-színész-rendező Maïwenn kosztümös filmjében, amelyben XV. Lajost alakítja majd. „Az utóbbi hat év valódi megpróbáltatást jelentett számomra. Eléggé bizarr, hogy

egy nap még Hamupipőke vagy, majd 6 tizedmásodperccel később már Quasimodót látják benned”

– nyilatkozta a tárgyaláson Depp.

Mint azt mindenki pontosan tudja, szintén színész feleségétől történt válása, illetve azt követően az ellene felmerült bántalmazás és családon belüli erőszak miatt a sztár ázsiója hatalmasat esett, miután pedig elvesztette az ügy kapcsán 2020 novemberében zárult londoni pert, olyan szinten kegyvesztetté vált, hogy kirúgták a Legendás állatok és megfigyelésük – Dumbledore titkai című filmből, és A Karib-tenger kalózai-filmeket gyártó Disney is kijelentette, hogy nem hajlandó többé a színésszel dolgozni.

Forrás: John Phillips / Getty Images


A sztár életében azonban hatalmas fordulatot jelentett a másfél évvel a londoni után zajlott amerikai tárgyalássorozat, amelynek során a közvélemény egyértelműen az ő oldalán állt, a per ráadásul nyár elején az ő győzelmével zárult (azaz a bíróság kimondta, hogy volt felesége rágalmazást követett el ellene, amikor azt állította róla, hogy bántalmazó). Depp magyar rajongói számára pedig újabb örömhírt jelenthet, hogy az ADS Service forgalmazó bejelentette, hogy a hazai mozikban is bemutatják a színész közelgő, fent említett filmjét.

A Jeanne du Barry című, 2023 tavaszán érkező alkotás három hónapos forgatása idén nyáron kezdődik Franciaországban, egyéb helyszínek mellett a versailles-i kastélyban. A XVIII. században játszódó produkció az 59 évig uralkodó francia király (Depp) és harmadik szeretője, Madamme du Barry (Maïwenn) kapcsolatát mutatja be. A filmben játszik még Pierre Richard és Noémie Lvovsky is (Hogyan legyél jó feleség?). Mivel Maïwenn és Richard Franciaországban hatalmas sztárnak számítanak, és világszinten is sokan ismerik a nevüket, a Jeanne du Barry egy olyan igényes alkotásnak tűnik,

amely valóban a nagy visszatérést jelentheti Johnny Depp számára, és amit követően talán ismét felfelé ívelhet a karrierje.


(via ADS Service Sajtó)