Nem, egyelőre még nem lesz Joker 2

A Hollywood Reporter szerint már október elején volt egy hivatalos tárgyalás Todd Phillips rendező és a Warner főnöke közt, a Deadline szerint viszont ez csak egy pletyka.

Minden idők egyik legjobb képregényfilmes bevételtét, 1,01 milliárd dollárt hozott össze szűk két hónap alatt Joker (emellett ez jelenleg a legnagyobbat kaszáló R-kategóriába sorolt film is), így nem csoda, hogy hetek óta megy a találgatás: jön-e hozzá a folytatás? Az már korábban kiderült, hogy a címszereplő bohócmaskarás őrültet alakító Joaquin Phoenixnek, valamint Todd Phillips rendezőnek nem volna ellenére a Joker 2, sőt! A korábbi interjúikban rendszeresen megemlítették, hogy rengeteget beszélgettek a forgatáson egy folytatás lehetőségétől, amit egy kedvező csillagállás esetén nagyon szívesen el is készítenének a Warner stúdiónak, ha van rá igény.

Szerdán a The Hollywood Reporter írta meg betonbiztos forrásokra hivatkozva, hogy Jön a Joker 2, valamint azt, hogy Todd Phillips már az első rész kasszarobbantó nyitóhétvégéje után, október 7-én leült tárgyalni a Warner Bros. stúdió filmes főnökével, Toby Emmerich-hel, hóna alatt egy paksamétányi további DC-karakter esetleges eredetsztorijának tervével. A hollywoodi exkluzív hírekben és iparági pletykákban szintén erős Deadline magazin viszont most produkcióközeli forrásokra hivatkozva állítja azt, hogy nincs napirenden a Joker 2, és nem volt semmiféle tárgyalás október 7-én Phillips és Emmerich között, az egész csak légből kapott pletyka – pont olyan kacsa, ahogy az sem volt igaz, hogy a Joker rendezője vagy producere az a Martin Scorsese lesz, aki most épp keresztes hadjáratot hirdetett a vidámparki szórakozással egyenlő képregényfilmek ellen.

Azt persze senki sem állítja, hogy a Joker folytatása sohasem fog elkészülni. Több forrás azonban úgy tudja, hogy egyelőre még nem történt semmi érdemleges, nincs konkrét megállapodás. Sőt, Todd Phillips és a társforgatókönvyíró Scott Silver valójában nem is tett még semmilyen hivatalos lépést ahhoz, hogy megismerhessük Arthur Fleck további sorsát. (via Deadline)