Nézd meg Jude Law-t Dumbledore-ként!

Itt a Legendás állatok – Grindelwald bűntettei első előzetese!

November 15-én érkezik a 2016-ban bemutatott Legendás állatok és megfigyelésük első folytatása, amelyben visszatér Göthe Salmander magizoológus (Eddie Redmayne), szerelme, Porpetin, azaz Tina (Katherine Waterston), annak kishúga, Queenie (Alison Sudol) és az ő szerelme, a Jacob nevű mugli (Dan Fogler). Rajtuk kívül itt lesz a főgonosz, Gellert Grindelwald (Johnny Depp) is, aki – ahogy arra a második rész alcíme is utal – még nagyobb szerepet kap.

Eddie Redmayne a Legendás állatok és megfigyelésükben. Forrás: port

 

A most nyilvánosságra hozott trailer tanúsága szerint az újdonság a filmben a fiatal Albus Dumbledore megjelenése lesz (Jude Law alakításában), továbbá az a tény, hogy az első rész New York-i helyszíne után ezúttal Londonban járunk, és hőseink a Roxfortot is felkeresik.

A Harry Potter univerzumában játszódó, de a Potter-könyvek és -filmek sztorija előtt több évtizeddel játszódó (1926-ban kezdődő) Legendás állatok-franchise-t eredetileg trilógiának tervezték, de időközben ötrészesre duzzadt. A második rész idei premierjét követően továbbra is kétévente hoznak majd ki egy-egy filmet, azaz egészen 2024-ig el leszünk látva Potter-pótlékkal.

Jude Law a Legendás állatok 2-ben. Forrás: InterCom

 

A Legendás állatok – Grindelwald bűntetteit a Potter-veterán David Yates rendezi (ő a direktora a Harry Potter és a Főnix Rendjének, a Félvér Hercegnek, továbbá a Halál ereklyéi első és második részének is), aki az első filmet sikerre vitte (a Legendás állatok és megfigyelésük több mint 800 millió dollárt kaszált), de az új résszel nehéz dolga lesz. A családon belüli erőszakkal vádolt Johnny Depp szerepeltetése közfelháborodást keltett, ezenkívül az írót, J.K. Rowlingot is támadták.

A Legendás állatok 2. szereplőgárdája. Forrás: InterCom

 

Rowling ugyanis többször is beszélt róla nyilvánosan, hogy Albus Dumbledore meleg, Yates viszont nemrég úgy nyilatkozott, a varázslóprofesszor szexuális preferenciája nem fog megjelenni a Legendás állatok 2-ben – annak ellenére, hogy a film középpontjában az a férfi áll (a már említett Gellert Grindelwald), akibe Dumbledore fiatalon beleszeretett. Az előzetes végén azonban elhangzik egy utalás erre nézvést (Dumbledore azt mondja Salmandernek, hogy neki kell megküzdenie Grindelwalddal, mert ő maga nem teheti), így lehetséges, hogy mégis elrejtettek a filmben néhány célzást.


(via The Guardian)