Sacha Baron Cohen legjobb szerepei

Nincs komikus, aki nála bátrabban bele tud állni kellemetlen helyzetekbe, ha arról van szó, hogy az emberi sötétséget kell leleplezni. Sacha Baron Cohen változatos karakterek bőrébe bújva rengeteg mit sem sejtő áldozatnak állított csapdát, hogy megmutassa, mi rejlik a szépen kozmetikázott felszín alatt. Összeszedtük a komikus legjobb akcentusos szerepeit.

Jean Girard - Taplógáz: Ricky Bobby legendája

 

Az agyatlan amerikai autóversenyző tökéletes ellenpontját és méltó ellenfelét alkotta meg Sacha Baron Cohen a meleg francia Forma 1-es versenyző képében, aki szereti a dzsesszt, és versenylovakat tart. Amikor Will Ferrell megkereste, hogy játssza el a szerepet, akkor állítólag a forgatókönyv elolvasása után azonnal fel is vázolta neki, hogyan fog kinézni a karakter, hogyan fog beszélni és mozogni.

 

A diktátor

 

Sacha Baron Cohen sosem kerülgette a kényes témákat, így 2012-ben egy afrikai diktátort alakított, aki minden eszközzel igyekszik megfojtani a demokráciát, és úgy nyer futóversenyt, hogy lábon lövi az ellenfeleit. A tabukat nem ismerő humor itt sem céltalan, hanem aktuális világpolitikai kérdéseket is feszeget, de ettől függetlenül ez az egyik legkönnyedebb és legpopulárisabb filmje, amit a Brüno és a Borat rendezőjével közösen készített.

 

Ali G

 

Még nagyon lassú volt itthon az internet, de már a kétezres évek elején próbáltuk nézni Ali G félelmetesen pofátlan interjúit. A magabiztosan ostobákat kérdező külvárosi repper olyan hírességeket izzasztott meg, mint Buzz Aldrin, David Beckham, John McCain vagy Donald Trump. Az aktuális amerikai elnök összesen hét percet bírt, mielőtt felállt volna. Azt pedig a mai napig csodáljuk, hogyan volt képes Cohen fapofát vágva ekkora orbitális marhaságokkal próbára tenni az interjúalanyai éberségét.

 

Borat

 

Az áldokumentumfilmek fénykorukat élték, mikor film készült Borat, Sacha Baron Cohen legismertebb figurája főszereplésével, amiben mit sem sejtő amerikaiakat éget le kegyetlenül. Az alakításért Golden Globe-díjat kapott, a filmet viszont komoly botránysorozat előzte meg, szinte minden arab országban betiltották, és gyakorlatilag Oroszországban is, ami először fordult elő a Szovjetunió bukása óta. Nem is lehet sima vígjátékként tekinteni rá, annyira kijózanítóan szomorú helyenként.

 

Brüno

 

Ali G és Borat után saját filmet kapott Brüno, a meleg osztrák divatújságíró figurája is, aki még több embert akasztott ki, miután tépőzárból varrt ruhájában tett tönkre egy divatbemutatót, és örökbefogadott egy afrikai árvát, akit O.J.-nek nevezett el. Ezzel a filmmel is adott munkát az ügyvédeinek, mivel az egyik interjúalany beperelte amiatt, hogy szerinte terroristának állították be, miközben a Fatah egyik fegyveres ágától halálos fenyegetéseket kapott.