Steven Spielberg szupertitkos projektje nem is annyira titkos

Megindultak a találgatások, miért tartott titkos olvasópróbát a napokban a világ egyik legnagyobb rendezője.

Hollywoodban állítólag mindenki arról beszél, hogy Spielberg valami nagy durranásra készül, és annak ellenére, hogy a szerdai találkozó résztvevői titoktartási nyilatkozatot írtak alá, a Variety megtudott egy s mást az eseményről.

Forrás: Michael Tran / FilmMagic / Getty Images

 

A szóban forgó projekt a lap értesülései szerint

egy életrajzi film a neves komponistával és karmesterrel, Leonard Bernsteinnel a középpontban.

Azt még nem tudni, ki a mű forgatókönyvírója, de az biztos, hogy nem ugyanarról a produkcióról van szó, ami a Paramount berkeiben készül, és Josh Singer, a Spotlight: Egy nyomozás részletei írója dolgozik rajta.

A Bernstein-életrajz ötletét Spielberg vélhetően onnan vette, hogy

egy ideje már tervezi, hogy az Indiana Jones soron következő folytatása után megrendezi a West Side Story remake-jét (a West Side Story Bernstein leghíresebb munkája).

Bennfentesek szerint a héten történt olvasópróba eredményeitől függetlenül egészen biztosan az Indiana Jones ötödik része lesz a rendező következő filmje, ahogy valószínűleg a West Side Story sem fog kútba esni az új tervek miatt.

Az elmúlt hetekben Spielberghez közeli források révén elterjedt, hogy az alkotó hamarosan befejezi következő filmje, a Ready Player One utómunkálatait, és ezt követően egyszerre nemcsak egy, hanem két filmtervvel is foglalkozik. Az biztos, hogy 2019 elején Spielberg az Indiana Jones-folytatás forgatását kezdi el, így a soron következő két projekt egyike könnyen lehet akár a West Side Story-remake, akár a Leonard Bernstein-életrajz.

Korábban kiszivárgott, hogy a direktor már fel is fogadott egy castingost, hogy elkezdje összeválogatni a musical Puerto Ricó-i szereplőit. A Variety forrásai szerint ebbe semmiképpen sem kavar bele az új, Bernstein-projekt, hiszen Spielberg mindig is szerette cserélgetni, min dolgozik éppen, és többször is meggondolja magát menet közben azzal kapcsolatban, hogy mi legyen a következő filmje.

Így történt ez a Lincoln esetében is, és nemrégiben szintén, amikor eredetileg úgy volt, hogy a Ready Player One-t követően a The Kidnapping of Edgardo Mortarát fogja megrendezni, de amikor nem találta meg a megfelelő fiatal színészt a címszerepre, inkább egyéb terveivel haladt tovább. Akármit is tervez azonban Spielberg a következőkben, az biztos, hogy idén már nem kezd el forgatni semmit. Március 29-én mutatják be a már említett Ready Player One-t, utána pedig egyszerre foglalkozik majd a West Side Story és a Bernstein-életrajz előkészületi munkálataival. Így továbbra is a jövő zenéje, melyiket láthatjuk korábban.


(via Variety)