Színészek, akik visszatértek legendás szerepükben

Egyszerre tud kínos, elcsépelt, de iszonyat menő is lenni, amikor a rajongók “kényes” ízlését kiszolgálva egy kultfilm vagy -sorozat készítői úgy döntenek, hogy visszahoznak egy régi, jól ismert és nagyon szeretett karaktert. Pláne, ha mindezt az eredeti a színésszel teszik meg.

Michael Keaton mint a Denevérember

Lehet arról vitatkozni, hogy Christian Bale, Ben Affleck, Robert Pattinson vagy Michael Keaton a legjobb Batman. Pedig ugye illene ilyenkor megemlíteni Val Kilmert és George Clooney-t is, de Adam Westet mindenképpen. Azonban mindig a fent említett négy színész szokott ezeken az online szavazásokon szerepelni. Nem véletlenül. Egyik Batmant sem lehet összehasonlítani a másikkal, de valamiért mégis Tim Burton filmjében szerepelt Michael Keaton által megformált Denevérember az egyik legkedveltebb. Az volt talán az egyik legingább képregényhűbb. (Persze nem mindegy, hogy melyik képregényt nézzük, ugye… Ebbe most ne is menjünk bele.) Feltehetőleg Keaton maszkos igazságosztója iránt érzett rajongásban van egy jó adag fanatizmus a 90-es évek iránt is, hisz a film abban az időszakban jelent meg, és manapság nem szokatlan túlidealizálni azt az évtizedet. 

Michael Keaton 1992 óta nem volt látható filmben Batmanként. Ezért is volt nagy szó, hogy más szuperhősös gúnya után ismét magára öltötte a Denevérember jelmezét a Flash - A Villám című filmben. A visszatéréssel kapcsolatban elmesélte, hogy olyan volt, mint biciklizni, kábé izommemóriából visszajött minden, amit anno Batmanként megtanult. Sokkolóan normális érzés volt számára. A forgatókönyvet mondjuk háromszor kellett elolvasnia, hogy nagyjából felfogja, hogy mi és hogyan és miért is történik, de még így is kellett neki egy kis segítség, hogy megértse a multiverzumot. Az viszont nagyon érdekes volt még neki is, hogy ezúttal sokkal inkább Batman tudott lenni, mint anno. Egy új szinten tudta eljátszani a karaktert.

Flash - A Villám - Kicsit őrült, de vicces az új szuperhősfilm

Saját filmet kapott a villámgyors Barry Allen, vagyis a Flash, aki az Igazság Ligája kisinasaként kezdi, majd egy párhuzamos univerzumban megmenti a világot az old school Batman és Superman haragos unokatesójával.

Tovább

 

Tom Cruise mint Maverick

Forrás: Michael Kovac / Getty Images for Advanced Imaging Society

 

Az új Mission: Impossible-filmben motoros halálugrással vagánykodó 61 éves színész nagy visszatérése volt az új Top Gun. Azt hihetné az ember, hogy ez a film, valamint Maverick szerepe is olyan volt neki, mint törött lábbal tetőkön ugrálni - sima ügy. De nem. Tom Cruise elárulta, hogy nagyon félt ettől az egésztől. Már a kultfilm folytatásának ötlete is ijesztő volt számára. A rajongók is csak nyomasztották, mert hiába jött ki évente egy újabb filmmel, valahogy mindig az volt a fő téma, hogy mi lesz a Top Gunnal. 2017-ben kapott a projekt egy olyan rendezőt, aki az érzelmekre akarta helyezni a hangsúlyt. Ez már Cruise-nak is szimpatikus volt, így kiállt a projekt mellett, ami onnantól kezdve egy végtelennek tűnő technikai egyeztetés volt, hogy meg tudják oldani a felvételeket és fel tudják készíteni fizikailag és mentálisan is a színészeket a forgatásokra. 

 

Harrison Ford vissza-visszatérése Indyként

Forrás: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

 

Az ember, aki nem is akart soha sem színész lenni

egyszer már eljátszotta Indiana Jonest a klasszikus trilógiát követően, amikor megjelent a 2008-as Kristálykoponya királysága című negyedik rész. Abban nem volt sok köszönet, ugyanis a rajongóknak nem jött be a mozi. Ehhez képest idén is érkezett újabb - jelen pillanatban az utolsó, legalább is Forddal - Indiana Jones-film, aminek a bejelentését kettős érzésekkel fogadták a hírt a fanatikusok. Nem állt össze, hogy a korosodó Indy hogy működik majd a vásznon. Harrison Ford elmondta, hogy pont az tetszett meg neki az új film forgatókönyvében, hogy megvolt benne a karakterének a fejlődése, hogy érződött rajta, hogy megélt már egy csomó mindent, szerzett rengeteg tapasztalatot, így nem tüzeli semmilyen késő kapuzárási pánik vagy bármi, így nem is érzi szükségességét annak, hogy szó szerint szétrúgjon pár segget. És így, ennek a karakternek a bőrébe már szívesen belebújt. És még a történet is nagyszerű, ami amúgy Indiana Jones köré fel van építve, tette hozzá. (Ezzel kapcsolatban itt olvasható a kritikánk, ami a nagyon beszédes Megúszós rajongósimogatás lett az új Indiana Jones-film címet kapta.) De vannak azért érdekességek a filmmel kapcsolatban... 

5 apró titok és rejtett utalás, ami lehet, hogy fel sem tűnt az Indy 5-ben

Az átalakuló stúdiólogó, Kali vére és a Pan Am-repülőgép piros csíkkal jelzett útvonala is régi ismerősként köszönti a rajongókat az Indiana Jones és a sors tárcsájában.

Tovább

 

Mondjuk Ford szeret visszatérni. Volt már újra Han Solo és Rick Deckard is. Már csak az kéne, hogy legyen egy olyan folytatása A szökevénynek, amiben ismét eljátszhatja Dr. Richard Kimble-t. 


Mark Hamill mint Luke Skywalker

A színészt leginkább ebben szerepben láthatták a legtöbben. A rajongók viszont tudják, hogy nem is Luke Skywalker az ő legnagyobb alakítása, hanem a Joker. Egész pontosan Joker hangja. Több animációs sorozatban és videojátékban is lehet hallani dermesztően gonosz nevetését. Ettől függetlenül Luke Skywalker szerepe is olyan, amit szívesen cipel. Az eredeti trilógia után ugyan eltávolodott Hollywoodtól, de végül visszatért George Lucas nagy filmsorozatához, amikor szóba került a Star Wars 7., 8., és 9. része. A filmek előkészületekor már elkezdtek terjedni a pletykák, hogy meglesz A NAGY VISSZATÉRÉS - meg is volt, de mégsem ez volt az, ami letaglózta a színészt - és a rajongókat is.

Forrás: Michael Kovac / Getty Images for HISTORY

 

A Mandalóri 2. évadában volt meglepetés vendégszereplő, ami a színészt is meglepte. Egyszerre döbbent le az ötleten és a technológián, amit használtak a fiatal Luke megjelenítésére. Ezzel kapcsolatban ki is írta érzéseit a Twitterre.

Néha azok a legnagyobb ajándékok, amikre nem is számít az ember. És néha pedig az, amire nem is gondoltál egészen addig, amíg meg nem kaptad.