Tom Hanks és felesége elkapták a koronavírust

A színész és Rita Wilson az első sztárok, akik nyilvánosságra hozták, hogy pozitív lett a COVID-19 tesztjük. Ausztráliában fertőződtek meg a betegséggel.

A 63 éves Hanks éppen Ausztráliában dolgozott Baz Luhrmann Elvis Presley életrajzán, amiben az énekes ikonikus menedzserét, Tom „Az Ezredes” Parkert alakítja. Szerdán azonban a házaspár a következő nyilatkozatot tette közzé a színész Instagram oldalán.

„Helló, mindenki! Rita és én itt lent vagyunk Ausztráliában. Fáradékonynak éreztük magunkat, mintha megfáztunk volna, és végtagfájdalmaink is voltak. Ritának volt is egy múló meghűlése. Enyhe lázzal. De hogy jól csináljuk a dolgokat, ahogy arra most világszerte szükség van, leteszteltettük magunkat koronavírusra, és pozitív lett az eredmény.

Tom Hanks és Rita Wilson egy 2018-as díjátadón. Forrás: Dimitrios Kambouris / Getty Images for National Board of Review

 

Na és most mi a következő lépés? Az egészségügyi hivataloknak van erre protokolljuk, amit követnünk kell. A Hanks család így addig lesz megfigyelés alatt és elzárva, amíg azt a közegészségügy és a biztonsági szempontok megkívánják. Szóval majd napról napra derülnek ki a dolgok, ezért folyamatosan frissítjük a közleményünket. Mindenki vigyázzon magára!” – olvasható a posztban.

Az Elvis film egyébként még előkészületi fázisban van, tehát a forgatást nem kezdték meg, és egyelőre nem tudni más stábtagról, aki megfertőződött. A koronavírus azonban egyéb produkciók berkeiben is felütötte a fejét: egy új, most forgó sorozat, a Next egyik munkatársa fertőzöttnek bizonyult: már napokkal azelőtt mutatta a tüneteket, hogy elhagyta a forgatást – vele kapcsolatba került kollégái azóta már más produkcióknál dolgoznak...

Egy másik széria, a Riverdale forgatását pedig felfüggesztették, mivel kiderült, hogy az egyik stábtag kapcsolatba került egy koronavírusos beteggel. A COVID-19 világjárványban jelenleg 115 ezer beteg érintett világszerte, és több mint 4200 ember halt meg a betegség miatt.


(via Variety)