Tovább gonoszkodhat Szörnyellaként Emma Stone

Lesz folytatás, a színésznő ráadásul fizetésemelést is kap.

Még ki sem kopott a mozikból, de a Disney már be is jelentette, hogy a 101 kiskutya főgonoszának eredetfilmje folytatást kap. A The Hollywood Reporter utánajárt, hogy pontosan hogyan is született meg a döntés.

A filmet még a pandémia előtt, 2019-ben forgatták, így természetesen mind a stúdió, mind az alkotók mozis bemutatóban gondolkoztak. Emma Stone-nak előzetesen sem lehetett oka panaszra, a szerepért ugyanis körülbelül 8 millió dollárt kapott, ami az esetében karriercsúcs. Amikor azonban a világjárvány súlyosbodni kezdett, a Disney illetékesei komolyan elgondolkoztak azon, hogy a filmet kizárólag a Disney Pluszon mutatják csak be. A gyakorlatban ez azt jelentette volna, hogy az alkotók, de főként Stone elesett volna a mozibemutatóval járó bónuszktól – igaz valamiféle kárpótlásra így is számíthatott. (Scarlett Johansson hasonló okokból perelte be a Disney-t a Fekete Özvegy kapcsán.)

A színésznő és Craig Gillespie rendező is tiltakozott a terv ellen, talán ennek is köszönhető, hogy a stúdió végül a hibrid premier mellett döntött, vagyis mozikba kerülhetett a Szörnyella. Ha csak a mozis bevételeket nézzük (221 millió dollár világszerte, 85 odahaza), akkor nem egyértelmű, hogy megéri elkészíteni a folytatást, de úgy tűnik, a Disney illetékeseit meggyőzték a pozitív nézői és kritikai visszajelzések, illetve a Disney Pluszos eredmények is kedvezőek lehetnek. (A Netflixhez hasonlóan a Disney sem hozza nyilvánosságra, hogy a streamingoldalán hányan nézik a legnépszerűbb filmeket és sorozatokat.)

A The Hollywood Reporter forrásai szerint a stúdió a lépéssel azt is jelezni szerette volna, hogy számukra is fontosan a sztárok, remélve, hogy így jobban tudnak majd versenyezni a Netflixszel.

A második részre személyesen a Disney Studios elnöke, Alan Bergman bólintott rá, és a hírek szerint Stone ezúttal 10 millió dollárnál is többet fog kapni.

A Szörnyella-rajongók viszont még ne bontsanak pezsgőt, időbe telik ugyanis, amíg a folytatás befut a mozikba. Gillespie rendező még nem írta alá a szerződését, Tony McNamara író pedig legkorábban a jövő év elején tudja elkezdeni a munkát a forgatókönyvön.

via: THR