Újabb sokkoló részletekkel folytatódott Amber Heard és Johnny Depp pere

Depp egy pszichológus szakértő szerint „az alkohol és drog által táplált dührohamok” alatt hajlamos volt fizikailag és szexuálisan is bántalmazni a színésznőt.

Amber Heard ügyvédei nemrégiben azt kérték, hogy Penney Azcarate bírónő utasítsa el a Johnny Depp által megindított rágalmazási pert, ám a bíróság végül úgy döntött, hogy a tárgyalás folytatódjon tovább. A pereskedés korábbi állomásairól már számos cikkben foglalkoztunk itt a PORT.hun, a legfrissebb részleteket most a  The Guardian, a Variety és a New York Post terjedelmes írásai alapján mutatjuk be.

Amber heard és Johnny Depp (forrás: John Phillips / Getty Images for BFI)

 

Mint ismeretes, Johnny Depp és az ügyvédei 50 millió dolláros rágalmazási pert indítottak Depp volt felesége, Amber Heard ellen, miután a színésznő családon belüli erőszak elszenvedőjeként hivatkozott magára a Washington Post hasábjain. A virginiai bíróságon Heard ügyvédje, Ben Rottenborn arra kérte a bírót, Penney Azcarate-ot, hogy „törölje a felperes bizonyítékait, és ítéljen gyorsított eljárásban részben vagy egészben Heard javára”. Miután Azcarate meghallgatta Depp ügyvédjének ellenérveit, úgy döntött, hogy a tárgyalás folytatódni fog.

Amber Heard első tanúja egy párkapcsolati erőszakra specializálódott pszichológus, Dawn Hughes volt, aki részletekbe menő leírást adott Johnny Depp állítólagos erőszakos cselekedeteiről, amelyek miatt Heardnél poszttraumás stressz szindróma lépett fel (ezzel egyúttal cáfolva Depp korábban nyilatkozó pszichológus tanúját, Shannon Curryt, aki azt állította a színésznőről, hogy csak színleli a PTSD-t). Hughes szerint Heardet már az apja is bántalmazta, és a színésznő végignézte, ahogy a szülei kábítószer-függőséggel küzdenek, így véleménye szerint

már egészen fiatalon megtanulta, hogyan kell élni egy káoszba fulladt élethelyzetben, hogyan kell gondoskodni egy olyan rokonról, aki kiütötte magát a herointól. Ez a környezet arra tanította, hogy szerethet olyasvalakit is, aki bántja őt.

Hughes szerint a színésznő ugyanúgy, ahogy a szülei esetében is tette, „megpróbálta Deppet is megszabadítani a kábítószer-problémáitól”. A szakértő szerint azonban Depp nemcsak függő volt, de betegesen féltékeny is. A szakértő „a hűtlenség megszállottja”-ként jellemezte a színészt, akiről azt állította, olyan főszereplőket és rendezőket hívogatott, akikről tudta, hogy a felesége velük dolgozik, és figyelmeztette őket, hogy „rajtuk tartja a szemét”. Depp állítólag számos alkalommal kontrollálni akarta, hogy a felesége mit viseljen, emellett tüzetesen átolvasta a forgatókönyveket, hogy ellenőrizze Heard szerelmes jeleneteit.  Emellett Hughes szerint Depp „őrülten féltékeny volt” James Francóra, olyannyira, hogy egy 2015-ös Boston és Los Angeles közötti repülőúton, amikor Depp James Francóról kezdett el beszélni, „Remélem, jól érezted magad a kis kalandjaid alatt!” felkiáltással hátba rúgta a színésznőt. A pszichológus hozzátette: Depp Amber Heard és Billy Bob Thornton között is titkos viszonyt sejtett.

Depp a beszámoló szerint „az alkohol és drog által táplált dührohamok” alatt hajlamos volt fizikailag és szexuálisan bántalmazni a színésznőt, ami miatt Amber Heard egy idő után már „félt hazamenni”. Az egyik ilyen incidens során Depp állítólag azzal vádolta meg Heardet, hogy egy másik nővel flörtölt, majd „erőszakos testüregkutatást” végzett a színésznőn, „kábítószer után kutatva”.

Amikor részeg volt, vagy be volt drogozva, az ágyra dobta őt, letépte a hálóingét, és megpróbált szexelni vele. Volt, amikor orális szexre kényszerítette.

A tanú szerint amikor a pár Ausztráliában járt, Amber Heard „a 15 hónapos házasságuk egyik legsúlyosabb szexuális erőszakának elszenvedője volt”. Depp ugyanis állítólag verte és fojtogatta őt, miközben azt üvöltötte, hogy

„K*rvára meg foglak ölni! Gyűlöllek, gyűlöllek!

Ezután felkapott egy üveget a bárpultról, és azzal hatolt be a színésznőbe. Amber Heard a saját visszaemlékezése szerint ekkor „igyekezett kilépni a testéből”, és csak egyetlen dologra gondolt: ne legyen törött a palack.

Johnny Depp és Amber Heard (fotó: John Shearer / WireImage / Getty Images)

 

Végezetül Erin Falati, Amber Heard ápolónője egy előre felvett videóüzenetben elmondta a bíróságnak, hogy Heard panaszkodott neki: problémái voltak a kokainnal és az alkohollal, mert szorongott a Depp-pel való párkapcsolatában, amely „sorozatos viták és kibékülések folyamatos lánca volt”. Falati vallomása egy olyan esetet is tartalmazott, amikor látta, hogy Heardnek vérzik az ajka, állítólag egy Depp-pel való veszekedése után.

Johnny Depp utolsó tanúja, Mike Spindler törvényszéki könyvelő becslése szerint Depp 40 millió dolláros bevételkiesést szenvedett el Amber Heard Washington Post-cikke miatt, amelyben a színésznő családon belüli erőszak túlélőjeként jellemezte magát.

A tárgyalás később fog folytatódni.

(via The Guardian & Variety & New York Post)

Címlapkép: Samir Hussein/WireImage; Mike Marsland/WireImage