Végre itt az előzetes az új Spielberg-filmhez, a West Side Storyhoz

A 74 éves mozimágus ezúttal a legendás musicalt álmodta vászonra.

Ahogy annyi minden mást, Steven Spielberg új filmjének eredeti premierjét is felborította a világméretű koronavírus-járvány. Eredetileg ugyanis 2020 végén mutatták volna be az új West Side Storyt, ám a bemutatót végül a pandémia és a mozik bezárása miatt elhalasztották 2021 decemberére. Az idei debütálást viszont már biztosra veszi a 20th Century Fox stúdió, ezért ki is jött egy új előzetes a filmhez, amelyből kiderül, hogy természetesen Spielberg West Side Story-ja is ugyanúgy New Yorkban fog játszódni, ahogy az eredeti, 1957-es Broadway musical és az abból készült 1961-es filmváltozat.

Forrás: Fórum Hungary

 

A történet két utcai banda, a Puerto Rico-i bevándorlók gyerekeit tömörítő Sharks és a csupa fehér tiniből álló Jets rivalizálását mutatja be, egy drámai Rómeó és Júlia-csavarral. A Jets egyik alapítója, Tony beleszeret a Sharks vezérének, Bernardónak a húgába, Mariába, szerelmük azonban tragédiába torkollik... Íme az új előzetes:

A Spielberg-féle verzió forgatókönyvét Tony Kushner írta meg, akit sokévtizedes barátság és munkakapcsolat fűz a rendezőhöz (már a Münchenen és a Lincolnon is együtt dolgoztak). Tonyt, a Jets vezetőjét Ansel Elgort alakítja (őt a Csillagainkban a hibából és a Nyomd, Bébi, nyomd!-ból ismerhet a közönség), Maria szerepét pedig egy nemrégiben felfedezett, fiatal énekesnő, Rachel Zegler kapta meg. (via NME.com)