Végre megnézhetjük, mi történt a Grease főhősei között a nyári szünetben

A folytatás nem sikerült túl jól, hátha most az előzményfilmmel szépítenek.

Habár a prequelek általában szintén nem szoktak túl jól elsülni, a Paramount stúdió azért tesz egy próbát, és megmutatja, hogyan szeretett egymásba a nyári szünetben a tengerparton Danny Zuko és Sandy Olsson. A Summer Loving címre hallgató film így tulajdonképpen a Grease Summer Nights című dalának a kibontása lesz, hiszen a szerelmesek abban mesélték el társaiknak megismerkedésük történetét.

Az alkotók megfogadták saját tanácsukat („tell me more, tell me more...”), és John August forgatókönyvíró vezetésével próbálják meg feltámasztani a csodát, immár több mint negyven év után. August olyan filmek scriptjét jegyzi, mint a Nyomás, a Nagy hal vagy A halott menyasszony, így talán nincs minden veszve.

Azt még nem tudni, ki lesz a rendező, ahogy természetesen a szereposztás sincs meg, de az biztos, hogy senki sem irigyli a casting directort, hiszen John Travoltát és Olivia Newton-Johnt elég nehéz lesz helyettesíteni (a Grease 2-ben Michelle Pfeiffernek és Maxwell Caulfieldnak sem sikerült).

Newton-John és Travolta a Grease-ben. Forrás: UIP-Duna Film

 

A Consequence of Sound vicces javaslata szerint talán Scorsese módszerét kellene alkalmazniuk, és digitálisan megfiatalítani Travoltát és Newton-Johnt, ahogy az a közelgő The Irishmanben Robert De Niróval és Al Pacinóval történt.


(via Consequence of Sound)