Karácsonyi fényektől a csillagos nyáréjszakákig – tarts a Szegedi Szabadtéri Játékokkal!

A Szegedi Szabadtéri Játékok egész évben a legjobb választás. Lebilincselő előadásaival, fergeteges koncertjeivel már a karácsonyfa alatt megörvendeztetheted egy csodás nyári élmény ígéretével azokat, akik a legfontosabbak Neked!

Fotó: Tari Róbert

A napfény városának csillagtetős színháza előadások és koncertek sokszínű palettájával teszi emlékezetessé a következő nyarat. A grandiózus Dóm téri nagyszínpadon a világhírű zongoravirtuóz, Péter Bence és a Szegedi Szimfonikus Zenekar nagykoncertje után három látványos és magával ragadó produkció kedvez a musical és a rockopera szerelmeseinek. Visszatérnek az Ezeregy éjszaka world musical sztárjai és fülbemászó dallamai. Új bemutatóként, a szabad ég alatt először, színpadra kerül Sylvester Lévay és Michael Kunze Rebecca című horror-románca, többek közt Gubik Petra, Janza Kata és Gallusz Nikolett főszereplésével. Augusztusban pedig a Dóm téri közönség örök kedvence, az István, a király hengerli majd le a nézőket, ezúttal Novák Péter nagysikerű rendezésében.

Fotó: Erhardt László

Az Újszegedi Szabadtéri Színpad üde, fák övezte helyszínén egy fergeteges Dixieland gálakoncert nyitja meg a zenés estek sorát, a Benkó Dixieland Band, Bényei Tamás és a Hot Jazz Band, a szegedi Molnár Dixieland Band, valamint Falusi Mariann és Gájer Bálint közreműködésével. Itt lesz a hazai könnyűzene egyik legnépszerűbb csapata, a Margaret Island is. Az operettrajongók egy csodás zenei utazáson vehetnek részt Kerényi Miklós Gábor rendezésében a „Kálmán Imre – 120 perc a Föld körül” című gálaesten a Monarchia Operett előadásában; a rockabilly szerelmesei a Szente Vajk rendezte Csókkirály, a show sztárfellépőivel bulizhatnak Fenyő Miklós és a Hungária legpörgősebb slágereire. Valódi ikon, Koncz Zsuzsa is ellátogat zenekarával az újszegedi színpadra: különleges dallamai egy meghitt est alkalmával egy kis nosztalgiával, örökérvényű igazságokkal, feledhetetlen slágerekkel várják majd a nézőket. Cseh Tamás legemlékezetesebb dalai is elhangzanak az újszegedi liget árnyas lombjai alatt, Szegezdi Róbert és Hrutka Róbert „Csönded vagyok” című emlékestjén.

Fotó: Szabó Luca

Ráadásul egy izgalmas, fúziós zenei kaland is vár azokra, akik nyitottak az igényes muzsika minden válfaja felé: Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra Találkozások című koncertjén a dzsessz, a blues, a swing és a pop crossovereinek világába csöppenhetnek, az Óbudai Danubia Zenekar, Horváth Charlie, Rab Gyula tenor, Iván Szandra zeneszerző-énekesnő-zongorista, Duka László prímás-hegedűművész és fia, a Duka László Jr. zongoraművész közreműködésével. Végül, de semmiképp sem utolsósorban a legkisebb zenehallgatóknak és családjuknak kedveskedik majd a Szabadtéri egy rendhagyóan „matinéidőpontban”, 19.00 órai kezdettel megrendezendő családi programmal: generációk kedvence, Halász Judit örvendezteti meg a közönséget, a pályafutásának legnépszerűbb dalait csokorba szedő „Csiribiri” koncerttel.

Fotó: Németh György

A Szegedi Szabadtéri helyszínei változatos kikapcsolódási lehetőségekkel várnak minden kultúrakedvelőt. Biztosítsd ülőhelyed még az idén, hogy Te is köztük lehess 2024-ben!