Újra beindul a Fekete Vonat!

A legendás trió gigakoncerttel tér vissza január 7-én a Budapest Arénában.

25 évvel megalakulása és 20 évvel feloszlása után eredeti összeállításában újra összeáll a Fekete Vonat! Mohamed Fatima, Fehér Tibor ’Beat’ és LL Junior élete és pályafutása 2002 óta más és más irányokat vett, de most megérett az idő arra, hogy újra összeálljanak, és ezt egy hatalmas, élő zenekaros Aréna bulival ünnepeljék meg!

A formáció 1997-ben alakult, Fatima és Junior ekkor 15 éves volt, Beat 16. Nevüket a Kádár-korszakban a Szabolcs-Szatmár megye és Budapest között közlekedő, roma segédmunkásokat szállító vonatról kapta. A zenekar már a névválasztással is a magyarországi cigányság melletti kiállást hirdette, a szegregáció, a rasszizmus elleni küzdelem fontosságát. Hatalmas népszerűségnek örvendtek a hazai és határon túli romaság körében, dalaikért és hangzásvilágukért ugyanakkor az egész ország rajongott. Az ünnepek utáni, január 7-én sorra kerülő koncertjük ennek megfelelően olyan életre szóló kulturális élménynek ígérkezik, amely hidat képez minden zeneszerető társadalmi réteg között. Sokan az elmúlt évek legnagyobb könnyűzenei eseményeként készülnek rá.

A régi slágerek mellett új dalokat és feldolgozásokat ígérnek élvonalbeli zenészekkel, soha nem látott-hallott hangzással, látvánnyal, koreográfiával.

Ez történt velük:

Mohamed Fatima a Fekete Vonat feloszlását követően öt évet élt és dolgozott Londonban, majd hazaköltözött. 2014-ben megjelent első szóló albuma, amelynek Ragyog a Szívem című száma az év legjátszottabb rádiós dala lett. A 2018-ban megjelent második albuma után élőzenés formációkban tevékenykedett.

Lesi László ’LL Junior’ a banda alighanem legismertebb tagja. Rövid amerikai kalandozását követően kiugróan sikeres szóló zenei karrierbe kezdett, 2002 és 2018 között szinte minden évben új albummal jelentkezett. Számos szakmai kitüntetése mellett két Fonogram díjat is begyűjtött. Több vállalkozásban érdekelt, saját marketingügynökséget vezet.

Fehér Tibor 'Beat' az együttes felbomlását követően végzett nehéz fizikai munkát is, ám soha nem távolodott el a dalszerzéstől. Több slágert is írt különböző előadóknak, tagja volt a Teswér rap formációnak, és kiadta szólólemezét Ritmuskrisztus címmel, ami máig a hazai rap egyik legnívósabb kiadványa.