5 izgalmas érdekesség a Frida című filmről

Madonna, Jennifer Lopez és Marisa Tomei is el akarta játszani a híres mexikói festőnőt. Robert De Niro is komoly esélyes volt a férfi főszerepre.

1. A hírességek szinte egymást ölték, hogy eljátszhassák Frida Kahlót. Madonna például köztudottan nagy Frida Kahlo-rajongó, és nagyon szerette volna eljátszani őt a 2002-es Frida című filmben. Akárcsak Jennifer Lopez és Marisa Tomei. A producerek végső választása azonban Laura San Giacomóra esett, ám a művészetrajongók szívében akkora harag gyúlt amiatt, hogy nem egy mexikói születésű színésznőnek akarják odaadni a híres mexikói festőnő szerepét, hogy a produkció végül meghajlott a népakarat előtt, és leszerződtette Salma Hayeket.

2. Salma Hayek maga is nagyon szeret festeni. Nem egy saját képe is látható volt a filmben.

Forrás: UIP-Duna Film

 

3. Robert De Niro nagyon szerette volna eljátszani Diego Riverát. Frida Kahlo és Diego Rivera a XX. század első felének legirigyeltebb, legünnepeltebb és alighanem legszabadosabb erkölcsű párjaként vonultak be a történelembe és a művészettörténetbe. Viharos házasságuk évei alatt vendégül látták többek között a száműzött Trockijt és a feleségét, miközben a hithű kommunista Frida Kahlónak egy legendás kapitalista, Nelson Rockefeller udvarolt. Diego Rivera szerepét Robert De Niro is nagyon szerette volna megcsípni, de végül Alfred Molina játszotta el a szocialista realizmus egyik leghíresebb nemzetközi képviselőjét.

4. Alfred Molina 50 fontot hízott a szerep kedvéért. Ez körülbelül 23 kilogrammnak felel meg, ami sokkal nagyobb és látványosabb súlygyarapodás, mint amivel Mark Wahlberg a napokban felrobbantotta a fél internetet.

5. Edward Norton alaposan átgyúrta a forgatókönyvet, mégsem kapott érte forgatókönyvírói kreditet. Norton alakította a filmben a híres üzletembert (és későbbi amerikai alelnököt), Nelson Rockefellert. A színészről egyébként köztudott, hogy szeret belenyúlni azoknak a nagyszabású produkcióknak a sztorijába, amelyekben főszerepet vállal – ez történt anno többek között 2008-ban, A hihetetlen Hulk esetében is (alighanem pont emiatt a kreatív kontrollra való hajlamossága, és a magas fizetési igénye miatt döntött úgy később a Marvel, hogy Hulk szerepét kapja meg inkább Mark Ruffalo az újabb mozifilmekben).

A Fridát a Cinemax 2 és a Filmbox Plus tévécsatornák vetítik májusban, de elérhető az HBO GO kínálatában is.

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu