A Netflix One Peace-sorozata még a Trónok harcánál is drágább lett

18 millió dollárból készült egy rész, ami még az HBO-sikersorozat és A mandalóri epizódonkénti büdzséjét is lekörözi.

A hírek szerint 18 millió dollár a One Piece tévésorozat epizódonkénti költségvetése, így ez a legdrágább széria, amit a Netflix streaming szolgáltató valaha készített. Összehasonlításképp: a korábbi rekordot az élőszereplős sorozatok epizódonkénti költségvetése tekintetében a Trónok harca tartotta 15 millió dollárral, de a Disney-féle A mandalóri is majdnem elérte ezt az összeget. Bár a nagy költségvetés nem feltétlenül jelent automatikusan minőségi sorozatot, a tény, hogy a Netflix ekkora pénzügyi támogatásban részesíti a One Piece-t, pozitív üzenet lehet az anime rajongók felé, akik a legutóbbi ilyen élőszereplős adaptációtól, a Cowboy Beboptól finoman szólva sem voltak elájulva.

A június 18-án debütált trailer már korábban is betekintést engedett abba, hogy mire megy el ez a gigantikus költségvetés: volt benne egyebek között óriási CGI szörny és látványos tengeri ütközet is. Mivel az első évad összesen 150 millió dollárba került, valószínűleg igazi vizuális pompa vár ránk az augusztus 31-i premier után...

 

 

A One Piece eredetileg mangaként debütált még 1997-ben, és 1999-ben indult a belőle készülő anime széria, mely már 1000-nél is több részből áll. A franchise később tovább bővült egy gyűjtögetős kártyajátékkal és egy videójátékkal is, a Netflix pedig 2020-ban adott zöld utat az élőszereplős sorozatnak. A történet főszereplője egy kalózkarrierről ábrándozó, fiatal srác, bizonyos Monkey D. Luffy (Iñaki Godoy), akiből különleges képességű gumiember lesz, miután meggondolatlanul befal egy démongyümölcsöt.

(via CBR & IGN)