Az ízléstelenség helyett a Netflix kivételesen a jó ízlést választotta

A Korona című történelmi sorozat most készülő hatodik évadában nem fogják konkrétan megmutatni Diana hercegnő halálos autóbalesetét.

Mivel korábbi riportok azt jelentették, hogy a jelenleg is forgó szériában megjelenítik majd a tragikus eseményt, a Netflix most egy szóvivőn keresztül üzente meg, hogy „az ütközés konkrét pillanatát nem mutatják meg az alkotók”. Bennfentes értesülések szerint a Diana hercegnő utolsó hónapjait ábrázoló évadban a tragikus esemény kap egy felvezetést, majd rögtön utána már az utóhatásokat mutatják be.

„A stáb egyenesen rettegett ennek a még mindig nagyon érzékeny témának a megjelenítésétől. Szóval végül úgy döntöttek, hogy

magát a tragédiát nem mutatják meg.

A szomorú esemény úgy lesz felvezetve, hogy Diana (Elizatbeth Debicki) és Dodi Al-Fayed (Khalid Abdalla) éjfél után elhagyják autójukkal a párizsi Ritz hotelt, paparazzókkal a nyomukban, majd ezt követően már azt láthatjuk, hogy a franciaországi Brit Nagykövetség és a Külügyminisztérium akcióba lendül, hogy kezeljék a történéseket” – árulta el egy forrás a Deadline-nak.

Elizabeth Debicki mint Diana A Korona november 9-én érkező ötödik évadában. Forrás: Netflix


Az informátor szerint ezt követően Károly herceget (Dominic West) fogják mutatni, aki Párizsba érkezik, hogy hazavigye magával Diana holttestét. Ezzel párhuzamosan pedig azt is bemutatják, hogy

a fia koporsójáért érkező Mohamed Al-Fayed (Salim Daw) némi „hétköznapi rasszizmussal” szembesül a francia hatóságok részéről.

A Koronát egyébként korábban számos kritika érte a brit királyi család részéről (konkrétan az egykori Károly herceg, jelenlegi III. Károly király közvetlen köréből), hogy az alkotók érzéketlenül jelenítik meg a családjukkal történt eseményeket, és nemcsak exploitálják a személyes és családi tragédiáikat, de arra sincsenek tekintettel, hogy valódi érző emberekről forgatnak. Ennek hatására 2020-ban a brit kormány arra kérte a Netflixet, hogy A Korona epizódjai elé helyezzenek el egy írásbeli figyelmeztetést, ami tartalmazza, hogy amit a nézők látni fognak, az egy tévés produkció, ennek megfelelően fikciós műnek tekintendő.


(via IndieWire)