Beperelte A Mandalóri egyik szereplője a Disney-t

Nem az a meglepő, hogy a kirúgott Gina Carano perel, hanem hogy ki áll a kereset mögött.

Majdnem pontosan három éve történt, hogy a Lucasfilm kirúgta Gina Caranót, a Disney+-on futó élőszereplős Star Wars-sorozat, A Mandalóri egyik szereplőjét. A kirúgás okaként a ketrecharcosból lett színésznő közösségi médiába kirakott posztjait nevezték meg.

A republikánusokkal szimpatizáló színésznő olyan Instagram-posztot jelentett meg, amelyben az amerikai közállapotokat lényegében a náci Németországéhoz hasonlította, a republikánus szavazók helyzetét pedig párhuzamba állította az üldözött zsidókéval. Emellett a színésznő a világméretű koronavírus-járvány miatti maszkviselést is kigúnyolta egy később eltávolított posztjában.

A színésznő most úgy döntött, hogy perrel vág vissza a Disney-nek. A csavar a sztoriban? A jogi lépéseket a világ leggazdagabb embere, az X (Twitter) vezére, Elon Musk finanszírozza.

A bíróságra benyújtott panasz szerint a Disney és a Lucasfilm zaklatta és rágalmazta Caranót, mert nem volt hajlandó elfogadni a Black Lives Matterrel, a preferált személyes névmással és a választások befolyásolásával kapcsolatos nézeteiket. Míg a színésznőt a kulturális és vallási meggyőződései miatt rúgták ki, Carano azt állítja, hogy a szórakoztatóipari óriásvállalat szemet hunyt férfitársai hasonló megnyilvánulásai felett, akik állítólag sértő és becsmérlő posztokkal támadták a republikánusokat.

Forrás: Rodin Eckenroth/FilmMagic/Getty Images

 

Carano a Carl Weathers emlékének szentelt posztjában is kitért a kirúgására. A Rocky és a Ragadozó 76 évesen elhunyt sztárjával baráti viszonyt ápolt, így amikor kirúgták A Mandalóriból, Weathers felhívta.

„Carl közvetlenül a kirúgásom után felhívott. Nem voltam olyan érzelmi állapotban, hogy fel tudtam volna venni a telefont, mert annyira feldúlt voltam, de később mégis beszéltünk. Gyengéd és bátorító volt, és nem akarta, hogy feladjam, tudatta velem, hogy nem dobott el, megpróbálta életben tartani a reményemet az eléggé reménytelennek tűnő helyzetben, megmutatta, hogy törődik velem. Ő ilyen volt.”

via: THR