Daniel Radcliffe ismét fura figurát játszik

Weird Al Yankovicot alakítja majd a zenész életrajzi filmjében.

Daniel Radcliffe furábbnál furább szerepeket vállal, és ez most sincs másképp, hiszen immár hivatalos, hogy a Weird: The Al Yankovic Story című életrajzi filmben a leginkább dalparódiáiról ismert, ötszörös Grammy-díjas Weird Al Yankovicot fogja eljátszani.

Amikor 1989-ben kijött az utolsó filmem, Az őrület hullámhosszán, ünnepélyes fogadalmat tettem a rajongóimnak, hogy 33 évente, óramű pontossággal kiadok egy nagyjátékfilmet. Örömmel jelenthetem be, hogy tartjuk a menetrendet.

A most 62 éves Yankovic ezekkel a szavakkal jelentette be a filmet, majd Radcliffről is beszélt, vérbeli humoristához illó módon:

És teljesen felvillanyoz, hogy Daniel Radcliffe fog engem alakítani a filmben. Semmi kétségem sincs afelől, hogy ez az a szerep, amiért a jövő generációi emlékezni fognak rá.

Az életrajzi film moziba nem kerül, a Roku nevű streaming szolgáltató kínálatában lesz majd elérhető. A forgatókönyvet Yankovic és Eric Appel írja, utóbbi rendezi, producerként Will Ferrell és Adam McKay cége, a Funny Or Die áll a projekt mögött. A forgatás a tervek szerint február elején kezdődik Los Angelesben. Appel egyébként 2010-ben épp a Funny or Die számára rendezett egy kamutrailert, amiben Aaron Paul alakította Jankovicot.

Amikor Weird Al akaratom ellenére először ültetett le, és elmesélte az élettörténetét, semmit sem hittem el belőle, de tudtam, hogy filmet kell készítenünk róla

– mondta Appel.

"Egyértelműen nincs elég híres zenészről szóló életrajzi film, és izgatottak voltunk, hogy rávilágíthatunk Weird Al hihetetlen, ám igaz, túlzások nélküli történetére" – nyilatkozta Colin Davis, a Roku eredeti forgatókönyvek fejlesztéséért felelős vezetője.

Radcliffe tehát a Harry Potter-nosztalgia után siet vissza az útra, amit már-már Nicolas Cage-i őrült filmek és szerepek jellemeznek. 

(Forrás: The Guardian)

Címlapkép: Jerod Harris/Getty Images

 

A Port.hu zenés sorozata első évadának utolsó részében Király Attila színész és szinkronszínész ült be a dobok mögé.