Együtt akciókomédiázik Dwayne Johnson és Chris Evans

A Marvel és a DC sztárjai egy karácsonyi hangulatú mozit készítenek az Amazonnak.

A Deadline értesülése szerint Chris Evans aláírt az Amazon Studios égisze alatt készülő Red One-hoz, amelyről egyelőre csak annyit tudni, hogy egy több kontinensen játszódó akció-/kalandkomédia lesz, és beilleszthető a karácsonyi mozik műfajába is. A 2023-as ünnepi időszakra ütemezett filmet Dwayne Johnson még tavaly júniusban jelentette be.

Az alapötlet attól a Hiram Garciától származik, aki korábban olyan Johnson-filmek producere volt, mint a Felhőkarcoló, a Dzsungeltúra és a Különösen veszélyes bűnözők. A forgatókönyvet Chris Morgan jegyzi (ő írta a Halálos iramban-franchiset 5., 6., 7. és 8. részét, illetve a Hobbs & Shaw spin-offot), a rendezést pedig a Jumanji-filmek mögött álló Jake Kasdan vállalta.

A két sztár egyébként papíron már szerepelt közös filmben: a Free Guyban Evans saját magát alakította, Johnson pedig az egyik bankrablónak kölcsönözte a hangját

– de a Red One lesz az első igazi közös produkciójuk.

Dwayne Johnson. Forrás: Kevin Winter / Getty Images


A Sziklától pedig addig is megnézhetjük majd a Black Adam című szuperhősmozit,

a Nagy zűr kis Kínában rebootját és a Robert Zemeckis-féle The Kinget, amelyben Kamehameha hawaii királyt alakítja.

Ami az egykori Amerika Kapitányt illeti, neki sem kell szerephiányra panaszkodnia. Hamarosan láthatjuk a Bosszúállók: Végjátékot is jegyző Russo testvérek új akcióthrillerében (The Grey Man), és hallhatjuk is majd Buzz Lightyearként a Toy Story spin-offjában (Lightyear). Ezenkívül előkészítés alatt áll egy Gene Kelly-film is, aminek nemcsak a főszereplője lesz, de producerként is  jegyzi; ezenkívül az Apple TV +-nak is forgat egy filmet, Ghosted címmel.

(via Deadline)

A SZESSÖN különleges kiadásában ezúttal akasztjuk a hóhért: nem más püföli a dobot, mint a PORT.hu új videósorozatának munkatársa, a zenei és bulvár tévéműsorokat karcos hangon ekéző blogger, Péter Dávid!