Elég sok mindent elárul A szolgálólány meséje negyedik évadának új előzetese

Egy hónappal a teaser után érkezett egy rendes hosszúságú trailer, ami mintha elég sok fordulatot leleplezne.

2019 nyarán, a harmadik évad végén ott ért véget a cselekmény, hogy a Gileád ellen harcoló June társai segítségével kimenekített egy csomó gyereket a förtelmes diktatúrából, az akció közben azonban súlyosan megsebesült, és a többi szolgálólány próbálja elcipelni a testét valamilyen biztonságos helyre.

A jelek szerint hősünk túlélte a kalandot, és tovább küzd Gileád ellen, ezúttal már egy nemcsak országossá, hanem – Kanada részvétele miatt – nemzetközivé növekvő ellenállás élére állva. Miközben a február végén nyilvánosságra hozott első előzetes elsősorban erre a forradalomra koncentrált, addig az új trailerből egy csomó minden új dolgot is megtudunk a cselekményről.


A közel két és félperces videóban bemutatják, hogy June nemcsak a szerelmével (Max Minghella) és nagyobbik lányával találkozik ismét (aki mintha be lenne börtönözve valahova), de újból szemtől szembe kerül olyan ősellenségeivel, mint Serena (Yvonne Strahovski) és Lydia néni (Ann Dowd), sőt: azt is látjuk, hogy fizikai összetűzésre is sor kerül – az előzetes végén pedig a főhősnő igazságot kér magának, szóval nem kizárt, hogy az eseményeknek közük van egymáshoz.

Ugyanúgy elég sokatmondó az a mozzanat is, amikor Fred Waterford (Joseph Fiennes) egy ultrahangfelvételt néz, amivel mintha arra utalnának, hogy gyereke születik. De minden bizonnyal számos fordulat vár ránk majd a sorozatban még ezek után is, szóval semmit sem vehetünk biztosra, amit az előzetesben látunk. A tíz új epizódból az első három mindössze egy nappal az amerikai premier után, április 29-én debütál az HBO GO-n.


(via The Hollywood Reporter)