„Grandiózus, merész és gyönyörű” az új Gyűrűk Ura-sorozat

Legalábbis a szerencsés kiválasztott Tolkien-rajongók szerint, akik már látták a szeptemberben induló Amazon-sorozat első két részét.

Befutott az utolsó előzetes a szeptember 2-án az Amazon Prime Videón bemutatkozó A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi című sorozathoz. Az új széria Középfölde másodkorában játszódik, de a későbbi, jól ismert történetek (azaz A Gyűrűk Ura és A hobbit) szereplői közül Galadrielt és Elrondot is viszontláthatjuk. Íme az új trailer:

Miközben a Sárkányok háza a friss HBO-premiert követően teljesen uralja a popkultúra minden színterét, A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi a fenti előzetessel állt csatasorba. Bár az Amazon eddig titkolózott a sorozat cselekményének részleteiről, a friss előzetes tanúsága szerint a sztori a fiatal Galadrielre (Morfydd Clark) koncentrál majd, aki a gonosz erőivel harcol Középfölde-szerte. A feladat azonban túl nagynak bizonyul egyetlen elf számára, mivel Szauron, a legnagyobb fenyegetés, amellyel Középfölde valaha is szembenézett, már elkezdett mocorogni az árnyak közt...

Egyes szerencsés kiválasztottak már látták A hatalom gyűrűi első két epizódját (mi a szeptemberi premiert követően csütörtökönként kapjuk meg az új részeket). Az első reakciók szerint az Amazon sorozata

grandiózus, merész és gyönyörű.

Íme egy lelkes vélemény:

Láttam A hatalom gyűrűi első két epizódját, és mint Tolkien-rajongó, akinek rengeteg első kiadású műve van, valamint egy vállamra tetovált JRRT monogram, úgy gondolom, hogy nagyon jók lettek. De nem mondok többet.

Ez pedig egy másik lelkes kommentár, bár túl sok konkrétum nincs benne:

Láttam a #TheRingsOfPower első 2 epizódját. Igen, vizuálisan pont olyan lenyűgöző, mint amilyennek a trailer ígéri. És jól előkészíti a terepet a minden bizonnyal epikus történethez, ami elénk tárul. Néhány karaktert/történetszálat jobban szerettem, mint másokat, de már most függő lettem, és készen állok a folytatásra.

És egy újabb lelkes vélemény:

A #LordofTheRings #TheRingsofPower #LOTR közösségi média embargója lejárt, szóval: láttam az első 2 epizódot. Szkeptikus voltam... de nagyon kellemesen meglepődtem. Ez tényleg jó! Nagyon jó! A látvány és a hangvétel pont megfelelő. Nagyszerűen bővíti ki Tolkien világát.

Eközben Peter Jackson, A Gyűrűk Ura- és A hobbit-trilógia rendezője elmondta, hogy a tévésorozat készítői nem igazán vonták be őt a munkába, hiába rendelkezett több évnyi tapasztalattal J.R.R. Tolkien műveinek mozgóképre adaptálásában:

Úgy 4-5 éve megkérdezték, hogy érdekelne-e a dolog. Erre én azt kérdeztem: »Megvan már a forgatókönyv?« Hiszen tudom, milyen nehéz volt megírni a filmek forgatókönyveit, és én nem ismertem azokat az embereket, akik a sorozatot írták. Ők erre azt mondták: »Ó, még nincs forgatókönyv, de amint meglesz, elküldjük.« Szóval vártam, hogy megkapjam a forgatókönyvet, de végül nem érkezett meg.

(via NME & Uproxx & Movieweb)