Ilyen lesz a netflixesített Száz év magány

A legendás nyitómondat is szerepel az első előzetesben.

Hosszú évekkel később, a kivégzőosztag előtt, Aureliano Buendía ezredesnek eszébe jutott az a régi délután, mikor az apja elvitte jégnézőbe.”

Így kezdődik Gabriel García Márquez Nobel-díjas kolumbiai író 1967-ben megjelent Száz év magány című remekműve. Az ikonikus nyitómondat szerepel a netflixes sorozatadaptáció első teaser trailerében is.

A mágikus realizmus stílusában íródott regény a Macondo városában élő Buendía család hét generációjának történetét meséli el. A spanyol nyelvű irodalom és a világirodalom klasszikusának számító regényt megjelenése óta 46 nyelven, összesen több mint 50 millió példányban adták ki világszerte.

A hivatalos szinopszis így szól:

Az unokatestvérek, José Arcadio Buendía és Úrsula Iguarán szüleik akarata ellenére összeházasodnak, és új otthont keresve hosszú útra indulnak falujukat hátrahagyva. Barátok és kalandorok kíséretében útjuk egy utópisztikus város megalapításában csúcsosodik ki egy őskori kövekből álló folyó partján, amelyet Macondónak keresztelnek. A Buendía nemzetség több generációja fogja meghatározni e mitikus város jövőjét, amelyet őrület, lehetetlen szerelmek, egy véres és abszurd háború, valamint egy szörnyű átoktól való félelem gyötör, és amely reménytelenül száz év magányra kárhoztatja őket.

A Laura Mora és Alex García López által rendezett sorozat teljes egészében spanyol nyelven készült, és Kolumbiában forgatták Márquez családjának támogatásával.

A főbb szereplők: Claudio Cataño (Aureliano Buendía ezredes felnőttként), Jerónimo Barón (Aureliano Buendía gyermekként), Marco González (Jose Arcadio Buendía), Leonardo Soto (José Arcadio), Susana Morales (Úrsula Iguarán), Ella Becerra (Petronila), Carlos Suaréz (Aureliano Iguarán).

A széria még idén befut a Netflixre, de a pontos premierdátum egyelőre nem ismert.

Via: Firstshowing