Itt az Evan Rachel Wood és Marilyn Manson bántalmazó kapcsolatáról szóló dokufilm trailere

A Phoenix Rising március 15-én kerül fel az HBO Max kínálatába.

Rising Phoenix címmel készült titokban egy dokumentumfilm a Marilyn Manson által bántalmazott Evan Rachel Woodról, ami eredetileg még a Sundance filmfesztiválon debütált, és a színésznő az énekes zaklatási botrányáról is elég sokat beszélt benne. A dokumentumfilm az HBO Maxon is látható lesz március 15-től (az addigra már Magyarországon is elinduló HBO Max másnap, március 16-án tűzi műsorra!), a napokban pedig kijött hozzá egy előzetes is: 

A Westworld sztárja 2021-ben hozta nyilvánosságra, hogy Marilyn Manson (valódi nevén: Brian Warner), akivel évekig együtt járt, terrorizálta és szexuálisan is bántalmazta a kapcsolatuk alatt. Erről a bíróság előtt is tanúvallomást tett, Amy Berg rendezőnő kétrészes dokumentumfilmjében, a Phoenix Risingban pedig részletesen kifejti a korábbi állításait.

Marilyn Manson és Evan Rachel Wood 2006-ban, a Karácsonyi lidércnyomás 3D premierje alkalmából tartott fogadáson (forrás: Eric Charbonneau/WireImage for Disney Pictures/Getty Images)

 

Az HBO-n márciusban debütáló filmben Evan Rachel Wood többek között azzal vádolja Marilyn Mansont, hogy megerőszakolta őt a 2007-es Heart-Shaped Glasses című videóklip forgatásán, ahol elmondása szerint abban egyeztek meg, hogy a felvétel során csak szimulálni fogják a szexet, Manson azonban állítólag a kamerák előtt már nemcsak imitálta az együttlétet, holott a színésznővel előzetesen nem ebben állapodtak meg. A színésznő azt is kifejti a filmben, mennyire hálás amiatt, hogy úgy érzi, az emberek hisznek az állításainak. A dokumentumfilm nem titkolt célja, hogy beemelje a köztudatba a sokszor a mai napig is tabuként kezelt családon belüli erőszakot és szexuális bántalmazást.

Evan Rachel Wood, aki maga is a családon belüli erőszak elszenvedője volt, jelenleg nemcsak színésznőként, hanem aktivistaként is dolgozik, és az átélt keserű tapasztalatait felhasználva kíván igazságot szolgáltatni. Közel egy évtizeddel azután, hogy sikeresen megmenekült a bántalmazó kapcsolatából, jelenleg a Phoenix Act elfogadásáért lobbizik, amely törvény meghosszabbítaná a családon belüli erőszakos ügyek elévülési idejét Kaliforniában.

(via Uproxx)