John Cena prosztóvígjátékban mondja el, milyen fontosak a barátok

A pankrátorból lett színész a Ricky Stanickyben egy felbérelhető kamu haver, aki annyira jól alakítja a szerepét, hogy ebből lesz az igazi purparlé – a néző meg dől a röhögéstől!

John Cenáról, a muszklimiska pankrátorból lett színészről évek óta mondják, hogy ő az új Arnold Schwarzenegger. Ő ugyanis, az osztrák izomkolosszushoz hasonlóan, az elmúlt években úgy volt képes a kidolgozott izmait milliós csekkekre beváltani Hollywoodban, hogy nem lett belőle trikószaggató tesztoszteronpojáca, mint neves kollégájából, Hulk Hoganből, aki megrekedt a bóvli B-filmek szintjén. Cena ugyanis egy olyan pankrátor, akibe szorult némi kreativitás és önirónia is, így ma már neki is ugyanúgy A-kategóriás produkciók sorakoznak a filmográfiájában, mint a Sziklának vagy épp Dave Bautistának, akik szintén a szorítóból igazoltak át a mozivászonra és a tévéképernyőre.

Cena viszont azért hasonlít inkább az akciófilmek után a vígjátékokra átnyergelő Arnoldra, és nem a karrierje csúcsán lévő Sziklára, mert a masszív izomkötegek alatt itt is egy született komikus lapul.

Gondoljunk csak az izompacsirta legutóbbi „alakítására”, amikor egy szál semmiben konferálta fel az Oscar-gálán a legjobb jelmeztervező kategóriáját. 

Itt a bizonyíték, hogy John Cena mégsem volt teljesen pucér az Oscar-gálán

A színész elvileg meztelenül adta át a legjobb jelmeztervezésért járó díjat, de a kulisszák mögötti fotók másról árulkodnak.

Tovább

 

A pankráció egyébként már csak azért is kiváló „keltető” a Hollywoodban is nagy karriert befutó, vicces izompacsirták számára, mert a ringben elcsattanó parasztlengők, no meg a karikatúraszerűen eltúlzott pofonokba való beleszaladások eleve rajzfilmszerűek. Egy jó pankrátor muszáj, hogy rendelkezzen exhibicionizmussal és stand-up komédia tudással is a látványos izomzata mellett, mert ha a nézőknek épp nem tetszik, amit látnak, akkor ott bizony rögtönözni kell az előre begyakorolt mozdulatok helyett.

Lényegében a pankrátor is egy showman, akinek a legfontosabb feladata a közönség szórakoztatása – csak ő nem zakóban viccelődik, hanem kisgatyában.

És ha valaki jó abban, amit csinál, akkor onnantól kezdve már mindegy, hogy egy szorítóban bohóckodik, vagy épp egy szuperhősös tévésorozatban és blőd vígjátékokban. Ha Schwarzenegger egyenlő a napszemüveges Terminátorral és a gyerekének karácsonykor Turbo Man-figurát kereső apukával, akkor John Cenára alighanem még évtizedek múltán is úgy fogunk emlékezni, mint a kipattintott izmú bohócra, akin mindig olyan jókat lehet röhögni.

Eszelősen vicces az HBO új szuperhőssorozata, a Peacemaker

John Cena az idétlen sisakos muszklimiska igazságtevő szerepére született: ő a szegény ember Batmanje, aki ölni tudna a világbékéért!

Tovább

No de elég is a John Cena-jelenség bemutatásából, lássuk, hogy muzsikált ez a sokat foglalkoztatott, vigyori izomhegy az Amazon Prime Video legújabb vígjátékában, a március 7-től streamelhető Ricky Stanickyben!

 

 

A film főszereplője három gyerekkori barát, Dean, JT és Wes (Zac Efron, Andrew Santino és Jermaine Fowler) akik 25 éven keresztül mindig egy kitalált negyedik cimborájukra, Ricky Stanickyre kentek mindent, ha valami zsiványságot követtek el, vagy ha ki akartak bújni egy-egy kötelező program alól.

Lebuktak a srácok, hogy füveznek a kisszobában? Ricky adta a drogot! Unalmas családi dzsemborin kéne részt venni? Sajna nem fog menni, Rickynél hererákot állapítottak meg, és tartani kell benne a lelket...

A film főcíme számos ilyen vicces szituációt elevenít fel a '90-es évek Cartoon Network-rajzfilmjeinek stílusában. Sőt, a nyitójelenet megmutatja az első stiklit is, amit a három jó barát még 1999-ben, halloweenkor eszelt ki és fogott rá az ott helyben kitalált negyedik cimborára, Ricky Stanickyre – ezt ráadásul külön videóként is elérhetővé tette az Amazon Prime.

 

Amikor azonban a három széltoló cimborának már komoly párkapcsolata lesz, kettejük pedig jól fizető állást kap egy menő vállalatnál (akinek a főnökét az a William H. Macy alakítja, aki 30 éve ugyanúgy néz ki, pedig már 73!) a rokonaik gyanút fognak, és követelni kezdik, hogy hadd láthassák már végre ennyi év után személyesen is ezt a örökké emlegetett Ricky Stanickyt.

A zsivány trió ekkor dönt úgy, hogy felbérel egy lecsúszott, alkesz színészt, aki olcsó night klubokban öltözik női ruhába és parodizál hírességeket, hogy keltse ő életre Ricky Stanickyt.

Rock Hard Rod tökéletesen hozza a sosem volt negyedik jó barát szerepét, és a néző tényleg a térdét csapkodja a röhögéstől, mekkora meta-mókamester ez a Michael Cena, aki pankrátorként játszik el egy olyan színészt, akinek jó pénzért a világ legkúlabb haverját kell alakítania – vagyis valószínűleg azt a Michael Cenát, aki maga is disznó vicceket mesél a kerti partikon és a bármicvókon.

 

Forrás: Amazon Prime Video

 

Az Amazon blőd vígjátéka akár annyiból is állhatna, hogy a három kópé a film végére lebukik, de akkorra már annyira összecimboráltak a kitalált haverjukkal, hogy mindenki megbocsátja nekik a 25 éven át tartó, véget nem érő kamuzást. Az író-rendező Peter Farrelly azonban még ezt az ismert vígjátékklisét is képes megcsavarni azzal, hogy egyre szimpatikusabbá teszi az egyre vadabb hazugságspirálba keveredő Ricky Stanickyt. A kitalált cimbora ugyanis álcából csupa olyat is megtesz, amit a három haver addig képtelen volt: bevágódik a főnöknél, őszintén beszél a rokonokkal, és mint egy jó úttörő, ahol tud, segít – a három főkolompos pedig már egy ponton túl azt kívánja, bárcsak sose találták volna ki a képzeletbeli barátjukat, aki most learat helyettük minden babért.

A néző pedig a sok röhögés közepette észre se veszi, hogy valójában egy prosztó poénokkal teletűzdelt tanmesét kapott az őszinteségről, a barátságról, a másikra való odafigyelésről és az elesettekért, bajba jutottakért való kiállás fontosságáról.

Sok ilyen agyrágógumi vígjáték kellene még az embereknek ebben a mai, értékét vesztett, felgyorsult és elmagányosodott világban!

Ítélet: 7/10

A film az Amazon Prime Video kínálatában érhető el.