Ki vannak akadva a rajongók a Monroe-film sokkoló szexjelenete miatt

A Szöszi című Netflix-életrajzi dráma szóban forgó képsorában azt láthatjuk, hogy John F. Kennedy néhai amerikai elnök szexuálisan kihasználja a bedrogozott színésznőt.

Ahogy arról a filmet a valósággal összehasonlító cikkünkben mi is írtunk, a sok néző által borzalmasnak minősített jelenetben azt nézhetjük végig, hogy

az elnök a lakosztályába hozatja a kába, tántorgó Monroe-t, hogy ott a lehető legalávalóbb módon használja ki szexuálisan, élő guminővé alacsonyítva a már ismert, élete utolsó évében járó színésznőt.


A szuperközeliben mutatott kikényszerített fellációt is ábrázoló képsor annak ellenére kiakasztotta a nézőket, hogy a mű a Netflixen NC-17 (Európában, így nálunk is 18-as karikás) korhatár-besorolást kapott. Sokan vélhetően azt hitték, hogy egy szokványos Marilyn Monroe-életrajzi filmet fognak látni, pedig a Szöszi (eredeti címén Blonde) fiktív életrajzi mű, amely Joyce Carol Oates valós alapokon nyugvó, de saját maga által is szépirodalmi alkotásként meghatározott regénye alapján készült.

A filmben például ki sem mondják JFK nevét, csak „az elnökként” emlegetik, de a fizikai hasonlóság miatt egyértelmű, hogy róla van szó (ahogy az az összeesküvés-elmélet is közismert, hogy Monroe és Kennedy szeretők voltak), így rengetegen kiáltottak karaktergyilkosságot, míg mások úgy vélik: mindez a Marilyn-mítosz alávaló kizsákmányolása.


„Miért kellett a Szöszinek kitalálnia egy ilyen szemléletesen ábrázolt nemi erőszakot, amit JFK követ el Marilyn Monroe ellen?”

– tette fel a kérdést egy felháborodott rajongó a Twitteren. Mások pedig ugyanitt azt a sokkot mutatják be, ami akkor érte őket, amikor azon méláztak, hogy vajon miért kapott ilyen magas korhatár-besorolást a film, majd jött az a bizonyos jelenet. Sok felhasználó egyébként végig sem bírta nézni a filmet: rengetegen írták ki, hogy már 20 perc után kikapcsolták a közel 3 óra hosszú alkotást.


(via Independent)