Kiderült, milyen Marilyn Monroe lesz Ana de Armas

És Christopher Nolan Oppenheimer-filmje is kapott egy beharangozót.

Még egy év van hátra a Nolan-féle Oppenheimer bemutatójáig, amelyben Cillian Murphy J. Robert Oppenheimert, az atombomba egyik atyját alakítja. Hagyományos trailer még nincs, de egy pár másodperces teaser azért így is felkerült a Universal közösségi oldalaira.

A képen egy kalap és egy pipa látható, majd robbanásszerű effektusok, és közben olyan mondatok hangzanak el, mint "A világ változik, megreformálódik. Ez a te pillanatod." Utána Murphy karaktere jelenik meg, egy ablak előtt állva megigazítja a kalapját, majd végigsétál egy folyosón, miközben azt hallhatjuk, hogy

Te adtad nekik a hatalmat, hogy elpusztítsák magukat, és te tetted őt a valaha élt legfontosabb emberré."

Az Oppenheimer 2023. július 21-én kerül a mozikba, olyan színészekkel mint Kenneth Branagh, Michael Angarano, Robert Downey Jr., Matt Damon, Emily Blunt, Florence Pugh, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Dane DeHaan, Jack Quaid és Matthew Modine.

A forgatókönyv a 2005-ös Pulitzer-díjas  American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer című könyv alapján íródott, és hosszú évek óta az első olyan Nolan-film, amelyet nem a Warner Bros. égisze alatt készít el.

Ha a mozikban nem is, de a Netflixen hamarosan látható lesz egy másik, valós személyről szóló életrajzi film. Az ausztrál Andrew Dominik (Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford, Ölni kíméletesen) által rendezett Marilyn Monroe-filmből már láthattunk egy teasert június közepén, most viszont kijött a teljes előzetes is.  

A főszerepet Ana de Armas alakítja, az ő narrációja hallható a képsorok alatt is.

Marilyn nem létezik. Amikor kijövök az öltözőmből, én vagyok Norma Jeane. Még mindig itt vagyok, amikor a kamera forog. Marilyn Monroe csak a vásznon létezik".

A kétperces trailerben, amely a főszereplőt úgy mutatja be, mint akit "mindenki figyel" és "senki sem lát" feltűnik még két fontos szereplő, a Bobby Cannavale által alakított "exsportoló" és Adrien Brody "drámaírója".

A Joyce Carol Oates regénye nyomán készült Blonde valójában „fiktív életrajzi alkotás”, a tényeket és a fikciót összemosva a színésznő nyilvános és magánéleti énje közötti növekvő feszültséget vizsgálja, miközben megmutatja, hogyan lett Norma Jeane-ből Marilyn Monroe.

Via: THR / THR