Kulka Jánosnak kicsit fáj, hogy ritkán keresik kollégái, barátai

A színész Friderikusz Sándor podcastjában mesélt a gyerekkoráról és arról, hogy mi változott benne a sztrók óta.

Kulka János többször is adott már interjút az elmúlt években, de ez a beszélgetés kicsit más, még akkor is, ha ezeknek a mondatoknak a többségét már olvashattuk tőle. Friderikusz a 30 éve tartó ismertségüket felhasználva a megszokottól eltérően egy jóval barátibb hangulatban beszélget Kulka Jánossal és nővérével, Kulka Janinával. Visszaemlékeznek gyerekkorukra, a szegedi évekre és arra, hogy miként tudták meg, hogy zsidó felmenőkkel rendelkeznek. Ezért is érdemes megnézni a teljes beszélgetést, de itt most csak a Kulka János által mondottakra szorítkozunk. Például arra, hogy:

Megnyugodott.

Miért? Olyan zaklatott volt előtte? Tenné fel a kérdést az ember, amit Friderikusz Sándor meg is tesz, hisz Kulka János nem először mondja ki, hogy ezt érezte a sztrók és a kórházi kezelés után. Kulka János erre elmondta, hogy nagyon hosszú ideje színészkedik, és rengeteget dolgozik, rengeteg színdarab és szöveg van a fejében, és ettől kialakult benne egy félelem is, hogy mi van, ha mégsem tudja a szövegét. A sztrók után ez a félelem megszűnt és megnyugodott. Ennek pedig egész egyszerűen az volt az oka, hogy 

a korábbi szerepek és a kívülről tudott versek mind elszálltak.

Ahogy maga is elmesélte: nyáron lement a Balatonra és magával vitte az egyik régi szövegkönyvét. Elkezdte olvasni, de egy sor sem volt ismerős neki.

A beszélgetés egy pontján szóba kerül, hogy mennyire tartja magát jó színésznek. Kiderül, hogy inkább a megfelelési kényszernek tudja be a sikereit, és nem is tudja, hogy jó színész volt-e. Konkrétan kijelenti, hogy eddigi pályafutását nézve egyáltalán nem büszke magára.

A 65 éves Kulka János legjobb filmszerepei

Kevés olyan magyar színész van, akit annyi szeretet vesz körül, mint Kulka Jánost, akinek 2016-os stroke-ja után újra kellett kezdenie a pályafutását. Emlékezetes filmszerepeivel köszöntjük születésnapján.

Tovább

Ritkán hívják telefonon vagy keresik bármilyen módon a kollégái, barátai. Kulka János szerint zavarban vannak. Megkérdezik, hogy van, de Kulka nehezen tudja kifejezni magát. Aki keresi, az nem tudja, hogy miként is kéne bánni egy olyan emberrel, aki átesett egy sztrókon és ilyen állapotban van. Az már más kérdés, és erre nem térnek ki, hogy ez megérthető az elhanyagolt beteg, barát részéről vagy pont az ismerősöknek egy jó indok arra, hogy ne keressék őt. Kinek van itt joga zavarban lenni? Kulka végül bevallja, hogy ez azért

kicsit fáj neki.

Még néhány érdekesség az interjúból:

  • Betegen is átjárt Lang Györgyihez, ott volt nála és nevettek. Ahogy ő mondta: a két beteg összekattant. Amikor Lang Györgyi közeledett az utolsó napjaihoz, azt mondta Kulkának: Jancsikám, elfáradtam.
  • A beszélgetésből kiderült az is, hogy a festést, amit eleinte nagyon lelkesen csinált, már fél éve megunta. Szerinte nem is festett jó képeket, testvére azonban nem így gondolja.
  • Nem jár színházba, mert megunta, de szeretne még színészkedni. (2023-ban szerepelt a The Biebers és Trokán Nóra közös dalához készült videóklipben.) Nem mutatkozik nyilvánosan, mert szégyelli magát. Zavarja, hogy biceg és megnézik az emberek. Azt mondja, hogy jó neki otthon.

A teljes beszélgetés megtekinthető a Friderikusz Podcast YouTube-csatornán.