Megtörte a csendet Bradley Cooper a műorrbotrány ügyében

A Maestróban orrprotézissel alakítja Leonard Bernsteint.

Augusztusban mutatták be Bradley Cooper új filmjének, a Maestrónak az előzetesét, amiben a színész Leonard Bernstein amerikai karmestert alakítja. Cooper, aki nem zsidó származású, a teaserben orrprotézisben volt látható, amit Tracy-Ann Obermann brit színész és aktivista a közösségi médiában szóvá tett, mondván ez a műorros megoldás számára és sokan mások számára a blackface vagy a yellowface jelenségének felel meg, csak zsidóban.

A CBS Mornings című műsorában kedden reggel végre Cooper is megszólalt az ügyben, és elárulta, hogy kezdetben fontolóra vette, hogy nem visel protézist.

"Arra gondoltam, hogy talán nincs is rá szükség. De az egész az egyensúlyról szól, és tudod, az ajkaim egyáltalán nem olyanok, mint Lennyé, és az állam sem. Így amikor ezek megvoltak, egyszerűen nem nézett ki jól az összkép [a protézis nélkül]."

Kazu Hiro Oscar-díjas sminkes, aki a protézist készítette, a szeptemberi Velencei Filmfesztiválon tartott sajtótájékoztatón bocsánatot kért.

"Nem számítottam rá, hogy ez megtörténik. Sajnálom, ha megbántottam néhány embert. Az én célom és Bradley célja is az volt, hogy a lehető leghitelesebben ábrázolja Lennyt. Lennynek volt egy igazán ikonikus kinézete, amit mindenki ismer."

Bernstein családja eközben a védelmébe vette Coopert. Jamie, Alexander és Lisa Bernstein, a neves zeneszerző-karmester gyerekei egy közleményben azt írták,

fáj a szívük, amiért az emberek ennyire félreértik a színész törekvéseit, aki egyszerűen csak hasonlítani akart az apjukra, akinek valóban szép nagy orra volt.

A Maestro december 20-án debütál a Netflixen.

via: THR