Megtörte a csendet Henry Cavill távozásával kapcsolatban a Vaják showrunnere

A színész távozása hatalmas felháborodást keltett a rajongók körében, akik eddig is ki voltak akadva a sorozat miatt. A széria showrunnere most már nem tudta tovább kerülgetni a témát, muszáj volt megszólalnia.

Október legvégén derült ki, hogy Cavill nemcsak visszatér a DC-filmekbe Supermanként, de otthagyja a Vajákot, Liam Hemsworth-nek adva át a stafétát. A nézők először összekötötték a két dolgot, később azonban kiderült, hogy az egyiknek semmi köze a másikhoz, és a sztár azért távozik, mert hatalmas Witcher-rajongóként nem igazán tetszett neki az az irány, amerre az alkotók a karakterét vitték, és hogy nemcsak nagyban eltértek az alapanyagtól, de többen még gúnyolódtak is az eredeti művön.

A rajongók felháborodása odáig nőtt, hogy online petíciót indítottak: azt akarják elérni, hogy Cavill térjen vissza, és helyette inkább az írók mondjanak fel – az aláírók száma már a 280 ezret közelíti. Ha nem is emiatt, de most már a Vaják showrunnere sem tudta tovább elkerülni, hogy megszólaljon az ügyben, mivel december 25-én debütál a széria spinoffja, a Vaják: A vér eredete, és nem igazán elegáns úgy promotálni, hogy közben erről egy szót sem ejt.

Cavill a Vajákban. Forrás: Netflix


„Ez számunkra is nagy dolog. És tudjuk, hogy nagyon sok a szóbeszéd és a találgatás, és

teljesen megértjük, hogy a rajongók miért vonták le ezeket a következtetéseket”

– nyilatkozta Lauren S. Hissrich a TechRadarnak. „De azért arra kérek mindenkit, hogy adjanak esélyt a Vaják harmadik évadának (abban még Cavill fog szerepelni, hiszen már le voltak forgatva a részek a távozásakor – a szerk.).

Ezenkívül azt sem szeretnénk, ha ez a felhajtás elterelné a figyelmet A vér eredetéről, mivel Declan (Declan de Barra, a spinoff showrunnere – a szerk.), a színészgárda és a stáb megérdemli a reflektorfényt” – tette hozzá igazi profiként Hissrich, aki egyébként a Netflixszel együtt elég nehéz helyzetben van, hiszen a Vajákot annak idején egyértelműen a streaming óriás saját Trónok harca-sorozatának szánták, ehhez képest most annak a kommunikációjával kell foglalkozniuk, hogy otthagyja őket a széria sztárja. Ráadásul abban sem lehetnek biztosak, hogy Liam Hemsworth be fog válni Geralt szerepében.


(via Uproxx)