Nekiment egy érintett a Netflix legújabb csalós sorozatának

A Tinder-csaló után Az örökösnő álarca mögött fikciós formában mutatja be a valós eseményeken alapuló átveréseket – ami nem mindenkinek nyerte el a tetszését.

Nagyon ráment mostanában a streamelős óriás a csalókon és átveréseiken alapuló sztorikra. Még alig hevertük ki A Tinder-csaló című dokumentumfilmet, máris itt Az örökösnő álarca mögött, ami február 11. óta streamelhető a Netflixen. A valós eseményeken alapuló 9 részes fikciós sorozat egy Anna Delvey (eredeti nevén Anna Sorokin) nevű fiatal nőről szól, aki

több mint 200 ezer dollárt csalt ki különféle bankoktól és egyéb pénzintézetektől.

A szélhámosnő elsősorban a manhattani elit körében tevékenykedett, és ennek során nemcsak bankokat károsított meg, de a barátait is – vagy legalábbis azokat, akik a barátainak hitték magukat. Sorokin az Instagram segítségével tört be ebbe a világba, és sikerrel adta ki magát gazdag német örökösnőnek. 2019-es tárgyalásán csalás és lopás bűntettében találták bűnösnek.

A Shonda Rhimes forgatókönyvíró-producer (A Grace klinika, Botrány, A Bridgerton család) nevével fémjelzett minisorozatban a kritikuskedvenc Az asszisztensből és a közönségkedvenc Ozarkból ismert

Julia Garner, illetve az egykori gyereksztár, Anna Chlumsky (My Girl-filmek) játsszák a főszerepet – Garner Sorokint alakítja, Chlumsky pedig egy újságírót, aki interjút készít vele.


A sorozatban fontos szerep jut egy másik újságírónőnek is, akit Rachelnek neveznek, és akit Katie Lowes formál meg. A figura Rachel DeLoache Williams személyén alapul, aki egy cikkben saját maga is megírta kalandjait Sorokinnal, illetve könyvet is írt a témában. 2017-ben ugyanis közös vakáción vett részt a szélhámosnővel Marokkóban, amit 62 ezer dollárja bánt, mivel Sorokin, miközben vele fizettette ki az egész utat, azt a látszatot keltette, hogy majd minden pénzt visszakap. Williams végül 5 ezer dollárnyi kártérítést tudott visszaszerezni.

A Netflix viszont nem vonta be a széria készítésébe az újságírónőt – aki azonban elsősorban nem ezt sérelmezi, hanem azt, hogy hamis színben tüntetik fel.

„Sokkoló volt számomra, ahogy a Netflix ábrázolt.

Hét rövid szóval sikerült tönkretenniük az eddigi teljesítményemet, az eredményeimet és az igazságot” – mondta Williams, akinek azzal van problémája, hogy a szériában az hangzik el róla, hogy „Anna miatt vált azzá a nővé, aki”.

„Ez azt akarná jelenteni, hogy a nő, aki lettem, nem a szüleimtől kapott neveltetés vagy a családom és barátaim szeretete, netán a fejlődésre való személyes törekvésem miatt alakult ki, hanem egyedül Anna miatt?” – háborog Rachel DeLoache Williams. Az Independent egyébként tételesen összeszedte, hogy mi igaz, és mi nem Az örökösnő álarca mögöttben, itt olvasható.


(via NME, Independent)