Nélkülöznünk kell Keanu Reevest

Legalábbis a The Devil In The White City című sorozatban, aminek a főszerepét Leonardo DiCapriótól örökölte meg, és ami Martin Scorsese felügyelete mellett készül.

Leonardo DiCaprio projektjéről többször is írtunk korábban, hiszen a sztár már 2010-ben megszerezte Az Ördög a Fehér Városban című regény megfilmesítési jogait. Martin Scorsese 2015-ben kezdett el érdeklődni a dolog iránt, és utána évekig úgy tűnt, hogy ő lesz a rendező/executive producer, DiCaprio pedig a főszereplő.

A produkció viszont olyan sokat csúszott, hogy időközben a sztár hátralépett, és már csak executive producerként érintett – augusztusban jelentették be, hogy helyette Keanu Reeves játssza az egyik főszerepet, akivel a Hulu, az alkotás gazdája már január óta tárgyalt. Ehhez képest most úgy tűnik, valamelyik fél meggondolta magát, mert Reeves otthagyta a produkciót.

Keanu Reeves és Leonardo DiCaprio ezek szerint nem dolgozik már együtt. Forrás: Jeff Kravitz / FilmMagic/ Getty Images és Jeff J. Mitchell / Getty Images


Hogy a színész miért lépett vissza, annak okait nem közölték: eddig sem a Hulu, sem Reeves nem volt hajlandó nyilatkozni a Varietynek a témában. A nagy költségvetésű sorozatnak viszont így egyelőre egyáltalán nincs még szereplőgárdája. Az Erik Larson 2002-es, már említett könyve alapján készülő The Devil In The White City egyébként a látnoki építész, Daniel H. Burnham igaz történetét meséli el, aki annak idején versenyt futott az idővel, hogy az 1893-as chicagói világkiállításra megálmodott épületeivel beírhassa a nevét a történelemkönyvekbe.

Ez végül sikerült, bár az építész felhőtlen örömét erősen beárnyékolta, hogy az Amerikai Egyesült Államok legelső sorozatgyilkosa, Dr. H. H. Holmes szintén a világkiállítás rivaldafényét használta fel arra, hogy rémséges tetteivel örökre nyomot hagyjon maga után a modern kori kriminalisztikában. Reeves amúgy az építészt alakította volna, a sorozatgyilkost az alkotók még nem találták meg – de jelen állás szerint akkor mindkét szerep kiadó még.


(via NME)


Nyitókép forrása: Gary Gershoff / WireImage / Getty Images.