Nem fogod elhinni, mi készül hamarosan a Stranger Things alapján!

Még csak július 1-jén lett vége a sorozatuknak, de a Duffer fivérek máris tele vannak ötletekkel és tervekkel – amelyek közül néhányról most mesélgettek is pár részletet.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a népszerű szériának az ötödik évada lesz az utolsó, az új projektek között azonban ott találjuk a már eddig is rebesgetett, most hivatalosan is megerősített Stranger Things-spinoff szériát, amelynek a cselekménye még titok, de Matt és Ross Duffer korábban annyit már elárultak róla, hogy nem olyan központi karakterekre koncentrál majd, mint Eleven vagy Steve. Ezenkívül – most figyelj! –

egy színdarab is készül a Stranger Things világában és mitológiájának felhasználásával,

amit a Netflix is sugároz majd, és nem más rendezi, mint a háromszoros Oscar-jelölt, a Billy Elliot, Az órák és A felolvasó révén ismert angol direktor, Stephen Daldry.

Nem csoda egyébként, hogy tovább bővül a széria univerzuma (aminek már eddig is a részei voltak az alapsorozaton kívül „kibeszélő” kísérőműsorok, képregények, könyvek, regények, társasjátékok, videójátékok, podcastek, vidámpark, szabadulószoba és egy legószett), hiszen a május 27-én debütált, majd második felvonásával július 1-jén zárult negyedik évad is nézettségi rekordokat döntögetett (a napokban átlépte például az egymilliárd megtekintett órát, ami eddig mindössze a Squid Game-nek sikerült a Netflix-sorozatok közül).

Részlet a Stranger Things negyedik évadából. Forrás: Netflix


Ami pedig a Duffer fivérek további terveit illeti: élőszereplős tévés verziót akarnak forgatni a Death Note című japán manga- és animesorozatból (amiből egyébként 2017-ben készült már egy élőszereplős filmfeldolgozás, amit a kritikusok a Netflix egyik legnagyobb buktájaként tartanak számon). Ami azonban még ennél is izgalmasabb, hogy

az alkotók ismét Stephen Kinghez fordulnak ihletért, és elkezdtek dolgozni egy sorozatadaptáción, ami King és Peter Straub közösen írt könyvén, A talizmánon alapul.

Ez az a könyv egyébként, amiből SPOILER! a Stranger Things negyedik évadának utolsó perceiben Lucas olvas fel kómába esett szerelmének, Maxnek; és ahogy az ebből a giga hosszúságú interjúból is kiderül, a szériaváltozat megvalósítása régi terve az alkotópárosnak, és már korábban is volt szó róla, hogy megvalósíthatják, méghozzá másik nagy bálványuk, Steven Spielberg, legalábbis az ő cége, az Amblin Entertainment közreműködésével. Végül pedig Matt és Ross Duffer nemcsak kreátorként, de egyszerű producerként is tevékenykedik majd a közeljövőben:

A Sötét Kristály – Az ellenállás kora című netflixes családi kalandsorozat alkotóiként ismert Jeffrey Addiss és Will Matthews készülő szériája megszületésénél fognak bábáskodni.


(via Variety)