Nem lehet csak úgy bármit nézni a Netflixen az olcsóbb csomaggal

Magyarországon még nem vezették be az „olcsóbb, de reklámokat tartalmazó csomag” kategóriát – de ahol igen, ott bizony sok kultikus alkotásról lemaradnak a spórolni vágyó nézők.

Ahogy arról 2022-ben mi is beszámoltunk itt a PORT.hun, a Netflix pár éve bevezette a reklámokat is tartalmazó csomagot, amely lehetővé teszi az előfizetők számára, hogy olcsóbban nézzenek filmeket és tévésorozatokat, amennyiben elviselnek néhány bosszantó reklámot. A népszerű streaming szolgáltatás weboldalán az apró betűs részben persze megemlítik, hogy „bár a tévéműsorok és filmek túlnyomó többsége bekerült a reklámmal támogatott csomagba, egy kis részük a licenckorlátozások miatt nem elérhető”.

 

Forrás: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

 

A reklámokat tartalmazó csomagban nem elérhető filmek listáján (Európában és Észak-Amerikában legalábbis) szerepel többek között Eli Roth Hullaadás című horrorja, Jennifer Lawrence Barátnőt felveszünk című vígjátéka és a Pókember - A pókverzumon át is. A Hullaadással kapcsolatban például az a probléma, hogy ezt a Sony Pictures Entertainment égisze alá tartozó TriStar Pictures forgalmazza, akiknek olyan a Netflixszel kötött megállapodása, ami kizárja a filmeket abból az előfizetői csomagból, ami reklámokat is tartalmaz. De olyan Sony által gyártott filmek sem elérhetőek a reklámokat tartalmazó csomagban, mint a Fekete vidék, a Morbius, A gyilkos járat, a Hirtelen 30 és a Whiplash. A Sonyhoz hasonlóan a Universal stúdió blockbusterei közül is sokat nélkülözni kénytelenek az olcsóbb előfizetést választók.

A tévésorozatok közül a The Walking Dead, a Peaky Blinders, az Átutazó, a Sárkányok: Irány az ismeretlen! című animációs sorozat, a Voltron: Legendary Defender rajzfilmek, és a Netflixet a piacvezető streaming szolgáltató pozíciójába repítő sikersorozat, a Kártyavár is mind elérhetetlen a legolcsóbb előfizetői csomagban.

A Netflix árak 2024-ben Magyarországon az alábbiak:

  • Alap csomag: 2490 Ft / hónap
  • Standard csomag: 3490 Ft / hónap
  • Prémium csomag: 4490 Ft / hónap

Jelenleg itthon még nem elérhető a reklámokat tartalmazó, olcsóbb előfizetői csomag.