Sorozatként tér vissza a Kegyetlen játékok

Az erotikus thriller annak idején a büdzséje ötszörösét hozta vissza, most lehúznak róla még egy bőrt.

Choderlos de Laclos 1782-ben megjelent Veszedelmes viszonyok című regényét nagyon sokszor feldolgozták már, és úgy tűnik, hogy az egyik legnépszerűbb adaptáció, az 1999-es Kegyetlen játékok most kap egy sorozatverziót is.

Öt évvel ezelőtt a film író-rendezője, Roger Kumble már megpróbált tető alá hozni egy folytatást, de arra a projektre az NBC nemet mondott. Most a Kegyetlen játékok egykori producere, Neal Moritz kapott zöld utat az Amazon IMDb TV-jétől. A történetet Phoebe Fisher és Sara Goodman jegyzik (ők írják az Amazon Tudom, mit tettél tavaly nyáron sorozatát is), és az alaphelyzet ugyanaz, mint az eredetiben, csak a tétek nagyobbak. Két gátlástalan mostohatestvér vetélkedését követhetjük egy washingtoni elitegyetem kampuszán. Amikor veszélybe kerül a hatalmuk, bevetnek mindent, hogy a csúcson maradjanak, többek közt az Egyesült Államok alelnökének lányát is megpróbálják behálózni.

Érdekesség, hogy Neal Moritz mellett társproducerként az a Lindsey Rosin és Jordan Ross is feltűnik, akik 2016-ban már feldolgozták a Kegyetlen játékokat színpadi musical paródia formájában.

Az eredeti film két sztárja, Sarah Michelle Gellar és Selma Blair tavaly már tartott egy mini reuniont az MTV Movie & TV Awards Greatest of All Time gáláján, ahol „az elmúlt negyven év legjobb csókjelenete”-díjat kapták meg, és rekonstruálták is az ikonikus pillanatot. Illetve csak megpróbálták, mert a covidelőírások közbe szóltak.


via: Deadline