Új bűnügyi sorozattal jön a Drót alkotója

A Miénk a város az HBO Maxra érkezik április 25-én, mutatjuk az előzetest.

A 2002 és 2008 között futó, a baltimore-i alvilágot körbejáró Drót tévétörténelmet írt, rengeteg nézői és kritikusi listában választották minden idők legjobb sorozatának, úgyhogy David Simon nem kis feladatot vállalt magára, amikor visszatért a témához. Simon persze a Drót befejezése után sem pihent, olyan szériákat készített, mint a Gyilkos megszállás, a Treme, a Fülledt utcák és az Összeesküvés Amerika ellen, most viszont Baltimore városába is visszatér, ráadásul az írótársai (George Pelecanos, William F. Zorzi, Ed Burns) annak idején a Dróton is dolgoztak.

A Miénk a város története Justin Fenton azonos című tényregénye nyomán meséli el a baltimore-i rendőrség egyik különleges egységének felemelkedését és bukását. Ez volt az a periódus a kétezres évek elején, amikor a politika által ösztönzött kemény drogellenes fellépések és a tömeges letartóztatások a valódi nyomozati munka kárára mentek, és visszaélésekhez, illetve korrupcióhoz vezettek.

A főbb szerepekben Jon Bernthal (A Megtorló), Adrian Dunbar (A becsület védelmében) Wunmi Mosaku (Loki) és McKinley Belcher III (Ozark) láthatóak, de több színész is visszatér a Drótból (Jamie Hector, Darrell Britt-Gibson, Delaney Williams és Tray Chaney.)

A miniszéria mind a hat epizódját a Richard királyt jegyző Reinaldo Marcus Green rendezi.

via: Uproxx