Befutott az első előzetes George Clooney és Felicity Jones izgalmas Netflix-filmjéhez!

Clooney nemcsak főszereplője, producere és rendezője is Az éjféli égbolt című sci-finek.

Decemberben kerül majd fel a Netflix kínálatába George Clooney újabb rendezése, Az éjféli égbolt (eredeti címén: The Midnight Sky), melynek az az érdekessége, hogy az 59 éves sztár egyúttal a film producere és a főszereplője is. Egy kedvcsináló beharagozó videó már ki is jött hozzá, de persze lesz „igazi” előzetes is a héten:

Az éjféli égbolt egy különleges posztapokaliptikus sci-fi, amelyben egy Augustine nevű, magányos tudós (őt alakítja Clooney) az Északi-sarkon, egy elszigetelt kutatóállomáson fürkészi a csillagokat, hogy megismerje az univerzum létrejöttének titkát. Még akkor is keményen dolgozik, amikor a kollégáit evakuálják egy, a Földet sújtó rejtélyes katasztrófa miatt. Kiderül ráadásul, hogy egy Sully nevű asztronauta (akit a Zsivány Egyesben is vagány űrjárót alakító Felicity Jones játszik) épp hazafelé tart a legénységével egy hosszú és viszontagságos Jupiter-expedícióból – ám a földi kiszolgáló személyzet helyett egyedül Augustine tud válaszolni a rádióadásaikra, és ő sajnos egyáltalán nem tud jó hírekkel szolgálni... 

A film érdekessége, hogy mint számos másik Netflix-produkció, ez is egy könyvadaptáció. George Clooney és a stábja Lily Brooks-Dalton 2016-os bestsellerét, az idén magyarul is megjelent Éjféli napfényt dolgozta fel – a nagyobb hitelesség kedvéért a farkasordító izlandi hidegben leforgatva Clooney északi-sarki jeleneteit. A film további főszereplői: David Oyelowo, Kyle Chandler, Demián Bichir, Tiffany Boone és Caoilinn Springall. (via Deadline)

Forrás: Agave