12 éves srácok elképesztően bizarr kalandjai

Ők nem tudják, de mi tudjuk, hogy mire való apu szobájában az életnagyságú baba, a furcsa játékok és a különös bogyók, és részben ettől olyan fergeteges ez a nem tiniknek való tinivígjáték!

Adott három kissrác, országos cimborák: a cuki képű Max (a nem mellesleg Oscar-jelölt Jacob Tremblay), a korához képest nagydarab Lucas (Keith L. Williams) és a nagypofájú Thor (Brady Noon), akik semmi mást nem akarnak, mint megtudni, hogyan kell csókolózni. Merthogy már hatodikosak, és hatodikoshoz méltó dolgokat akarnak csinálni, és Maxet különben is meghívták élete első csókbulijába, és valahogy fel kell készülnie. Mivel az interneten a csók címszó rögtön a hardcore pornóhoz viszi őket, inkább úgy döntenek, bevetik Max apjának drónját, hogy kilessék a szomszédban smároló leszbikus párt, ám azok elkapják a drónt, hőseink viszont „foglyul ejtik” a lányok party drogokkal tömött retiküljét, és innentől elszabadul a pokol! De tényleg elszabadul, és ilyesmit 12 éves gyerekek főszereplésével aligha láthattunk még.

A Jó srácok elképesztően merész, és a rendező/forgatókönyvíró páros, Lee Eisenberg és Gene Stupnitsky –  illetve Seth Rogen és Evan Goldberg producerként -, a legmerészebb poénokat nyomja bele ebbe a 95 perces játékidőbe. Kapunk például egy eszmefuttatást arról, miért nem szabad a drogot az erdőben eldobni – mert hozzájuthat egy róka, aki elkap egy mókust, aztán halálra izéli -, és megtudjuk, hogy a nimfomániás olyan ember, aki a földön és a levegőben is szexel, és tényleg rengeteg szexjáték kerül elő, néhányról azt sem tudom, mire való. A szexhintát, amin a srácok önfeledten himbálóznak, azért előre kitaláltam. És lehet, hogy ez így egy kicsit túl merésznek hangzik, de a film túl vicces ahhoz, hogy valóban megbotránkoztató legyen.

Merthogy itt 12 éves kis pisis srácok csinálnak – rendszerint tudtukon kívül, máskor véletlenül vagy kényszerből – olyan dolgokat, amiket nekik aztán abszolút nem szabadna. A szexjátékok babrálásán túl sört lopnak, nagyokkal verekednek, 12 sávos autópályán csűrnek át, és még folytathatnám sokáig. Csakhogy ez egy vígjáték, és annak pont azért olyan jó, mert meghökkentő és nagypofájú, miközben látszik, hogy végig nagyon szereti ezeket a kissrácokat, és mi is szeretjük őket, mert tényleg fantasztikusak, miközben pont azért menők, mert kicsit sem menők - és az külön vicces, hogy itt mindenki más mennyit izzad azon, hogy folyton lazának tűnjön.