A bárányok hallgatnak alapján újabb sorozat készül

A Hannibalt követően még egy spin-offot láthatunk: ezúttal Clarice Starling ügynök sorsát követhetjük a filmben látott események után.

Thomas Harris regényének karaktereit eddig négy regényben, öt filmben és a fent említett tévésorozatban láthattuk megelevenedni. A CBS televízió most újabb darabbal bővíti a listát: Clarice címmel fejlesztenek egy bűnszériát, ami egy évvel A bárányok hallgatnak eseményei után, 1993-tól kezdve követi az FBI ügynöknőt.

A sztori szerint Starling ügynök továbbra is sorozatgyilkosokra és szexuális ragadozókra vadászik, ezenkívül megpróbál ügyesen lavírozni a washingtoni politika világában. A sorozat állítólag mélyebbre ás majd a hősnő személyes dolgaiban és múltjában is, a Deadline pedig úgy tudja, Hannibal Lecter ezúttal nem hívja el barátnőjét vacsorázni (azaz a figura várhatóan nem lesz benne ebben a sorozatban).

A Clarice írói csapata egyelőre csak egy pilot epizódon dolgozik, de nagyon reménykednek benne, hogy a projektet berendelik, és lehet belőle egy teljes évados sorozat. A széria executive producere Alex Kurtzman, a 2017-es A múmia rendezője, a 2009-es Star Trek forgatókönyvírója és Az Álmosvölgy legendája, illetve a Star Trek: Discovery című szériák ötletgazdája.

A Clarice-en rajta kívül íróként fog dolgozni Jenny Lumet is, akivel Kurtzman az említett Star Trek sorozaton is együtt dolgozott – Lumet a Discovery egyik showrunnere. Még 2012-ben egyébként tervben volt, hogy az MGM a Lifetime-mal közösen készít szintén Clarice címmel egy előzménysorozatot, amelyben az FBI akadémián frissen végzett fiatal hősnőt követhettük volna, de az a projekt nem valósult meg. Reméljük, az új Clarice-szel nagyobb szerencsénk lesz.


(via Vulture, Deadline)