A Szex és New York sztárja éhségsztrájkol a békéért

Cynthia Nixon a Fehér Ház előtt tette meg a bejelentést.

Az október óta tartó Izrael-Hamász háború kapcsán a hollywoodi sztárok is rendre megszólalnak. Beszámoltunk mi is arról, hogy Melissa Barrera, a Sikoly színésznője közösségi médiás posztjaival kiírta magát a Sikoly-franchise-ból, Susan Sarandonnal pedig szakított az ügynöksége egy ízléstelen kijelentését követően.

Ízléstelen zsidóellenes megjegyzése miatt dobta Susan Sarandont az ügynöksége

Egy másik színésznőt pedig antiszemita posztja után menesztettek a Sikoly 7-ből.

Bővebben

 

A Szex és New York sztárja, Cynthia Nixon más formáját választott a demonstrációnak: éhségsztrájkkal tiltakozik az Izrael-Hamász háború ellen.

Az 57 éves színésznő, aki korábban New York polgármesteri székéért is indult, november 28-án, kedden a Fehér Ház előtt tette meg a bejelentést, és állandó tűzszünetet követelt a Gázai övezetben.

Az elmúlt hét hétben csaknem 15 ezer palesztin civilt, 70 százalékban gyermekeket és nőket öltek meg"

- mondta Nixon.

Forrás: Getty Images (Kevin Dietsch)

 

"Ez példátlan. Ez több ember, mint amennyit az USA és szövetségesei megöltek az afganisztáni háború 20 éve alatt. Az éhségsztrájkkal azt akarjuk hangsúlyozni, hogy igen, a palesztinokat bombázzák és gyilkolják, de éheznek is, és nagyon sokan közülük az éhhalál szélén állnak".

Öt amerikai állam képviselőjével közösen felszólították Joe Biden elnököt, hogy tegyen többet a palesztinokért.

Sumaya Awad író, aki szintén éhségsztrájkol, kifejtette: "Azért alkalmazzuk ezt a taktikát, mert úgy érezzük, hogy Biden nem hallgatott arra a több százezer amerikaira, akik mindenféle módon tiltakoznak országszerte".

Nixon jelenleg Az aranykor című kosztümös HBO-drámában szerepel, amelynek most tért vissza a második évada. Az 1800-as évek végén játszódó sorozatot az "amerikai Downton Abbey"-ként emlegetik.

Via: The Independent