A vezércsel-rajongók kedden kapcsolják be a tévét!

A Gyalogáldozat című film egy igaz történetet mesél el az amerikai sakk-csoda Bobby Fischerről.

Kínzó közelség - AMC, január 12. kedd, 18.50h

Boldogan él a fiatal házaspár, a fehér férfi és fekete bőrű kedvese. Örömük teljes, hiszen végre beköltözhetnek álmaik otthonába, a Los Angeles-i házukba. Chris és Lisa Mattson boldogsága azonban mégsem felhőtlen, hiszen rájuk száll a gyermekét egyedül nevelő, rasszista rendőrtiszt. Abel Turner ugyanis elítéli a feketék és fehérek közötti kapcsolatokat. Ráadásul önjelölt polgárőrként uraskodik a környéken, a túlzásba vitt óvintézkedései bosszantják az új lakókat. Amikor a folyamatos zaklatás elviselhetetlenné válik, megpróbálnak visszavágni. A zsaru erre bepöccen és a csatározás csúnyán elfajul.

 

Nyakiglove - Filmcafe, január 12. kedd, 19.15h

Pasitlan csaj? Jó, persze. Pasitlan csaj Manhattanben? Kemény, de azért nem gáz. Pasitlan csaj Manhattanben, négy topmodell szobatárssal? Te jó ég! A restaurátor Amanda Pierce hirtelen és váratlanul ebben a helyzetben találja magát. Nagy mázlival és jutányos áron sikerül betársulnia egy eastside-i luxuslakásba albérlőnek, csakhogy négy ultra-vékony szupercica a bérlőtársa. Amanda nem is tudja, hogy most hálát rebegjen-e a szerencsecsillagának, vagy inkább átkozza a sorsot. A modellek azonnal rávetik magukat Amandára, és ripsz-ropsz dögös csajt faragnak a helyes lányból: megtanítják, hogy viselkedjen, miket hordjon, és hogy hogyan érje el, hogy ne kelljen soha kifizetnie az italát. A szitu akkor durvul be igazán, amikor Amanda belezúg Jim Winstonba, a szomszéd házban lakó szívtipróba, és Jim is beleszeret Amandába. Úgy tűnik, Amanda imái meghallgattattak, amíg egy éjjel a srácot kukkoló csajok szemtanúi nem lesznek egy hidegvérű gyilkosságnak! Amanda élete pedig a feje tetejére áll, amint a négy modellel Manhattan utcáin lopakodva, botcsinálta detektívek módjára fényt akarnak deríteni a titokra, miközben megpróbálnak lépést tartani a fejleményekkel és a legújabb divattal.

 

B13 - Az Ultimátum - Moziverzum, január 12. kedd, 21h

Három év telt el azóta, hogy a rendőrtiszt Damien Tomasso egyesítette erejét a 13-as körzetben élő bűnözővel, Leito-val, hogy megmentsék a hírhedt körzetet a teljes pusztulástól. A kormány ígérete ellenére azonban még mindig vannak, akiknek a szemében szálka a bandák által uralt terület. Egy csoport korrupt rendőr és hivatalnok újra lázadást készül szítani a negyedben, hogy okot adjanak annak felszámolására. Damian és Leito újra kénytelenek együttműködni, hogy békét teremtsenek az egymás torkának ugró ellenfelek között _ még mielőtt egy nukleáris csapás teszi ezt meg helyettük...

 

Lovagregény - Viasat3, január 12. kedd, 21h

William Thatcher (Heath Ledger) nemcsak kiváló szájhős, hanem első osztályú szédítő is, akinek csupán egy rang hiányzik a teljes sikerhez. Mivel az nem terem minden bokorban, hát hazudik egyet magának, amikor Sir Ector a lovagi tornán jobblétre szenderül. Felveszi a vértezetét, és néhai ura nevében megnyeri a díjat. Hamarosan víg cimboráival egyik tornáról járnak a másikra, és William igazi sztár lesz. Csakhogy a szép Jocelyn teljesen elcsavarja a fejét, mellyel egy veszélyes és féltékeny ellenséget szerez magának. Ráadásul Adhemar gróf (Rufus Sewell), a fekete lovag rájön, hogy egy csaló orránál fogva vezeti a sportbarát nemességet.

 

A szomszéd - Film4, január 12. kedd, 21.45h

Michael Faraday középiskolai tanár FBI-ügynök feleségét egy szélsőséges, jobboldali csoport tagjai meggyilkolják. A tragédia folytán csaknem az őrület határára jutott tanár ettől kezdve minden idejét a jobboldali mozgalmak kutatásának szenteli.Akkor pedig különösen nagy erővel kezd dolgozni, amikor új szomszédai, Oliver és Cheryl Lang mind gyanúsabban kezdenek viselkedni. Faradayt egyre inkább hatalmába keríti a félelem. A kérdés azonban kérdés marad: nem tudni, hogy paranoiája üldözi-e, vagy pedig valóban egy halálos összeesküvés szálaira bukkant.

 

Szerelem a Fehér Házban - SuperTV2, január 12. kedd, 22.40h

Hamarosan lejár az Egyesült Államok elnökének, Andrew Shepherdnek a megbízatása. A liberális politikus azonban újra versenybe száll a Fehér Házért, készül a választási kampányra. Bár az ellenfelei igyekeznek kikezdeni, még a Sydney Ellen Wade környezetvédelmi aktivistával kibontakozó kapcsolata is az özvegy elnök malmára hajtja a vizet. Egészen addig, míg Sydneyről, aki mélyen megveti a politikát, elő nem kerül egy videofelvétel, amelyen fiatal korában amerikai zászlót éget. Az ellentábor azonnal támadásba lendül, úgy néz ki a következmények sem maradnak el.

 

Gyalogáldozat - Paramount Network, január 12. kedd, 23.50h

A hidegháború teljes erővel "dübörög". Ebben a megragadó, igaz történetben az amerikai sakk-csoda Bobby Fischer (Tobey Maguire) hirtelen két szuperhatalom küzdelmének kellős közepén találja magát, amikor kihívja egy játszmára Borisz Szpasszkijt, vagyis magát a Szovjetuniót. A hollywoodi veterán Edward Zwick (Véres gyémánt, Az utolsó szamuráj) rendezte, Maguire, Liev Schreiber és Peter Sargaard főszereplésével készült Gyalogáldozat Fischer félelmetes egyensúlyozásáról szól a zsenialitás és őrület határán, és bemutatja egy brooklyni kölyök tündöklését és bukását, akire az egész világ felfigyelt.